Östersunds kommun

Miljö- och hälsoskyddsinspektör, tillsvidare

Heltid, tillsvidare, med start enligt överenskommelse.

 

Avdelningen Miljö och Hälsa ansvarar för tillsyn och myndighetsutövning inom miljö- och hälsoskydd och livsmedel i kommunen och har dessutom i uppdrag att arbeta med kommunens strategiska miljöarbete och naturvård. Avdelningen består i dagsläget av 26 medarbetare, varav 12 inspektörer ingår i miljöbalksgruppen.

 

Miljö och Hälsa är en av fyra avdelningar på Samhällsbyggnadsförvaltningen. De andra avdelningarna är Plan och bygg, Kart och lantmäteri, samt Administration. Förvaltningen har cirka 70 medarbetare. Kontoret ligger i centrala Östersund.

 

Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar strategiskt och målmedvetet med service och kvalitet. Just nu pågår flera projekt som syftar till att utveckla och tydliggöra förvaltningens arbetssätt.

 

 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär tillsyn enligt miljöbalken och omfattar alla typer av ärenden som förekommer inom miljö- och hälsoskyddsområdet, men med tyngdpunkt på hälsoskydd.

 

Tillsynen bedrivs i projektform med en flexibel fördelning av övriga arbetsuppgifter inom gruppen. I arbetet ingår att planlägga och genomföra de aktiviteter som krävs för att uppfylla de krav som ställs på verksamheten.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som ser miljö och hälsoskyddsfrågor i ett helhetsperspektiv och vill ingå i ett engagerat team. Du har högskoleutbildning inom miljöområdet och dokumenterade kunskaper inom miljöbalkens område. Erfarenhet från tillsyn av inomhusmiljö är önskvärd.

 

Vi arbetar med Microsoft Officeprogram och Ecos. Att du har datorvana är därför en förutsättning.

 

Du kommer att ha många kontakter med företagare och allmänheten. Därför vill vi att du är utåtriktad och positiv och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha lätt för att samarbeta men även kunna markera myndighetsrollen. Du behöver ha vilja att ta ansvar och god förmåga att slutföra. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

B-körkort krävs.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Lotta Skoog miljöchef 063-14 33 11, ann-charlotte.skoog@ostersund.se

Glenn Ålund facklig representant Vision 063-14 33 02

Kristina Tajani facklig representant Naturvetarna 063-14 33 97

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2020-01-21

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 2 januari

Kategorier : Miljö & Naturbruk Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Miljö- och hälsoskyddsinspektör, tillsvidare