Östersunds kommun

Matchningskoordinator till arbetsmarknad och lärande

Tillträde så snart som möjligt

Visstidsanställning, heltid t.o.m. 2020-12-31

 

Område Arbetsmarknad och lärande är ett av fem områden inom Social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Inom området finns även Arbetsmarknadsenhet, Navigatorcentrum och Lärcentrum/Vuxenutbildning.

 

Verksamhetens uppdrag är att underlätta för medborgare i Östersund att närma sig ett arbete och egen försörjning.

 

 

Arbetsuppgifter

Som matchningskoordinator ska du etablera kontakter i företag och bistå med hjälp i deras rekryteringsprocesser. Genom företagskontakter och företagsbesök ska du fånga företagens behov och matcha lämpliga sökande för uppgifterna ur målgruppen arbetssökande som finns aktuella hos arbetsmarknad och lärande. Företagens behov kan leda till en praktik eller en anställning. Du ska vara ett stöd för den arbetssökande vid introduktion i företag samt finnas till stöd för arbetsgivaren. Att hålla i gruppverksamheter kan också vara en del i arbetet. Målsättningen är att stärka individens möjligheter på den reguljära arbetsmarknaden.

 

Du har ett nära samarbete med rekryterare och övriga medarbetare hos arbetsmarknad och lärande, samt med matchningskoordinatorer hos näringslivskontoret.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig akademisk examen och bred erfarenhet av arbete med människor som står utanför arbete och utbildning. Det är till stor fördel om du har kunskap och kännedom om kommunens lokala arbetsmarknad och om den statliga arbetsmarknadspolitiken. Du har god förmåga att initiera, bibehålla och utveckla företagskontakter. Du har initiativkraft och förmåga till att skapa nya lösningar samt förmåga att arbeta självständigt mot resultat och uppsatta mål. Du är ett proffs på gott bemötande och samarbete. B-körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Åsa Brandelius arbetsmarknadschef 063-14 37 76

Maria Kristiansson facklig representant Vision

Anna-Stina Lannergård facklig representant Akademikerförbundet SSR 063-14 46 84

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2020-01-31

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 16 januari

Kategorier : Övrigt


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Matchningskoordinator till arbetsmarknad och lärande