Östersunds kommun

Marknadsförare - Platsmarknadsföring

Till Näringsliv och Tillväxt söker vi en driven, engagerad, kreativ och nyfiken marknadsförare med starkt fokus på platsmarknadsföring. Tjänsten är en särskild visstidsanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Östersunds kommun befinner sig i ett mycket spännande skede! Kommunen har som målsättning att bli minst 75 000 invånare till år 2040 och vi är nu mitt i en tillväxtresa med flera större beslutade etableringsprocesser av såväl företag som myndigheter, Östersund är en del av den gröna industrialiseringen.

 

Rollen som marknadsförare, med fokus på platsmarknadsföring, är ny inom Näringsliv och Tillväxt varför du kommer få möjlighet att utforma tjänstens innehåll. Vi behöver förstärka kommunens arbete inom platsmarknadsföring för att lyckas med våra tillväxtambitioner. Vi gör det för att attrahera investeringar och etableringar, för att attrahera invånare, besökare och kompetens. Vi behöver finna nya lösningar i en ny situation.

 

Vi har som ambition att bli mer synliga på den nationella, såväl som europeiska, arenan genom att exempelvis delta i olika evenemang, konferenser och mässor. Vi vill kroka arm med samverkanspartners då vi tror att vi på sådant sätt blir starkare. Det här kommer att vara en fantastisk möjlighet för dig som vill vara med på vår utvecklingsresa, möjliggöra ett näringslivsklimat i toppklass och skapa en hållbar tillväxt! Du får vara en del av en framgångsrik kommun med kraftig expansion, ett vinnande team med mycket ansvar för att bygga upp en starkare marknadsfunktion av vår fantastiska kommun.

 

Arbetsuppgifter

Som marknadsförare hos oss har du mycket stora möjligheter till att få utvecklas personligen, vara med på en utvecklingsresa och skapa hållbar tillväxt i en framåtlutad kommun!

 

Vi söker en mycket driven, engagerad, kreativ och nyfiken kollega som vill vara med och sätta Östersund på kartan. Redan idag arbetar vi aktivt med Östersunds platsvarumärke på olika sätt, inte minst vad gäller kompetensattraktion. Med det arbetet som bas ökar vi nu vår ambitionsnivå inom marknadsföring. Som marknadsförare hos oss kommer du att arbeta med insatser mot olika målgrupper som exempelvis företag, myndigheter och beslutsfattare av skilda slag på lokal, regional och nationell nivå. Du kommer att leda, planera, genomföra och analysera samt följa upp marknadsföringsinsatser. Du kommer arbeta med innehåll i olika kommunikationsplattformar i samarbete med andra funktioner inom Östersunds kommun. Du kommer också att arbeta med externa parter som exempelvis Destination Östersund AB.

 

 

Till din hjälp har du erfarna och mycket kompetenta kollegor men du måste också själv ha en stark drivkraft, kompetens och förmåga att snabbt och modigt möta uppkomna behov.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom kommunikation, marknadsföring, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande samt några års erfarenhet av strategiskt och operativt arbete med fokus på marknadsföring. Du kan också ha annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

 

Du är en duktig projektledare som har erfarenhet av strategisk kommunikation, digital marknadsföring och av kampanjarbete, medieköp och inköp av byråtjänster. Du kan utrycka dig väl på både svenska och engelska och har en god fingertoppskänsla för kanalval och tonalitet i budskap, text och bild, uppföljning och strategi. Du har också erfarenhet av webbpublicering. Du har erfarenhet av att driva aktiviteter och kampanjer i samband med olika evenemang.

 

Du samarbetar bra med andra men arbetar också självständigt och driver processer framåt. För att lyckas i rollen krävs att du är kreativ, idérik och tar egna initiativ. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Vi förutsätter att du har god datavana. För tjänsten krävs B-körkort.

 

MERITERANDE:

 

- Där andra ser svårigheter vill vi att du är en person som ser möjligheter, fångar goda idéer och har förmåga att realisera dem på ett effektivt sätt.

 

- Erfarenhet av påverkansarbete är meriterande.

 

- Du är utvecklingsinriktad och handlingskraftig och kan arbeta på både en strategisk och operativ nivå.

 

- Du är förtroendeingivande, självgående, nyfiken, lite envis och strukturerad.

- Duktig på att vårda dina kontakter och har ett gott omdöme. Du är duktig nätverkare.

 

För att passa in hos oss behöver du också vara en klok och trygg person som definitivt sätter laget före jaget. Du bidrar till en god arbetsmiljö som är starkt utvecklande. Du bidrar till arbetsglädje och ett prestigelöst samarbete där du och övriga medarbetare strävar mot gemensamma mål.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Välkommen!

 

Upplysningar

 

näringslivschef

Fredric Kilander

0731-503202

facklig representant

Nås via rekryterande chef

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-23

 

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 23 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 2 juli


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Marknadsförare - Platsmarknadsföring