Östersunds kommun

Mark- och exploateringschef

Vill du jobba tillsammans med ett gäng positiva, engagerade och prestigelösa medarbetare? Vill du samtidigt ha ett utvecklande och roligt jobb? Som mark- och exploateringschef på Östersunds kommun så är du en av de viktigaste länkarna i utvecklingsarbetet i kommunen. Östersund är en universitetsstad med närhet till fjällen och ett rikt friluftsliv. Vi är i ett mycket expansivt skede med stort fokus på stadsbyggnadsfrågor och tillväxt.

 

Arbetsuppgifter

Mark och exploatering är ett av tolv områden inom kommunledningsförvaltningen och består av nio kreativa medarbetare. Området är fördelat på tre områden, exploatering, fysisk planering och mark- och skogsförvaltning. Främst arbetar vi med utveckling av kommunal mark genom att med god markkännedom identifiera nya attraktiva lägen för bostadsbyggande och verksamheter. Processen från idé till färdiga säljbara tomter drivs av enheten. Vi arbetar även tätt med privata fastighetsutvecklare bland annat genom framtagande av exploateringsavtal. Utöver detta handlägger enheten exempelvis infrastrukturfrågor, är beställare av kommunens översiktliga planering, tomträtter, markupplåtelser, fastighetsvärdering och köp och försäljning av fastigheter. Enheten förvaltar dessutom cirka 6000 hektar skog.

 

Som mark- och exploateringschef ingår du i styrgrupper för exploateringsprojekt, ledningsgruppen för kommunledningsförvaltningen och företräder kommunen i olika sammanhang. Du ansvarar för enhetens verksamhetsplanering, budget (inklusive exploateringsprojekt) och personal.

 

För medarbetarna på enheten är det betydelsefullt att du är en närvarande chef för att kunna bolla tankar och idéer utifrån Östersunds kommuns bästa. Att du leder arbetsgruppen genom ett tillitsbaserat arbetssätt ser vi som en självklarhet. Förmågan att se helheten och sätta frågeställningar i ett större perspektiv är viktigt. Det är också viktigt att du som mark- och exploateringschef medverkar till att hålla samman gruppen då vår nya arbetsplats är det aktivitetsbaserade kommunhuset.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk examen, t ex civilingenjör med inriktning mot lantmäteri, samhällsbyggnad eller motsvarande. Som mark- och exploateringschef ska du ha dokumenterat fleråriga och goda kunskaper och erfarenhet av förhandling, projektledning och fastighetsvärdering. Det är en fördel att du har arbetat i en politiskt styrd organisation och tidigare haft personalansvar.

 

Du är strategisk, drivande och ser till helheten för kommunen. Det är viktigt att du har initiativ- och beslutsförmåga. Vi förutsätter att du är noggrann och strukturerad. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

 

Det är viktigt att du har ett gott bemötande och ett professionellt arbetssätt gentemot medarbetare, medborgare och fastighetsinvesterare.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Hälsning från din blivande chef

Eftersom du kommer att arbeta med utmanande frågor för Östersunds kommuns utveckling är det viktigt att du brinner för det du gör. Du bör sätta Östersunds kommuns behov i centrum och behöver leda arbetet med omtanke och engageman. Det finns få jobb som kan leverera den tillfredsställelse det innebär att som mark- och exploateringschef se en kommun utvecklas och nå uppsatta mål tack vare den insats man gjort. Delar du den uppfattningen uppmuntrar jag dig att söka denna tjänst!

 

Välkommen med din ansökan!

 

Kontaktpersoner

- Helén Eurenius, Stabschef, 070-5125757

- Fackliga representanter: Sveriges Ingenjörer, Johan Magni, 063-14 31 43

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

förvaltningschef

Helén Eurenius

063-14 32 05

070-5125757

 

Sista ansökningsdag

2023-11-30

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 12 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Mark- och exploateringschef