Östersunds kommun

LSS-handläggare till myndighetsenheten

Vi vill förstärka Team LSS med två LSS-handläggare, varav en tillsvidaretjänst och ett vikariat under 1 år.

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

 

Myndighetsenheten svarar för socialtjänstens myndighetsutövning gällande insatser för personer med funktionsnedsättning och för äldre. På Myndighetsenheten arbetar förutom LSS-handläggare, biståndshandläggare, kvalitets- och verksamhetsutvecklare, administratör och chefer.

 

Team LSS består idag av sju LSS-handläggare, varav två handläggare ansvarar för barn och ungdomar mellan 0-18/21 år och fem LSS-handläggare för vuxna från 18 år och uppåt. Vi vill förstärka gruppen med ytterligare en tjänst och söker även en vikarie då en av våra medarbetare ska vara tjänstledig under ett år. Du kommer att arbeta i en grupp med engagerade handläggare och en närvarande chef.

 

I ditt arbete som LSS-handläggare innebär att utreda, bedöma och följa upp behov och insatser utifrån lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vara en stödjande funktion för de vi är till för och för deras närstående. Ge service och information.

 

Kvalifikationer

Socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som prövas likvärdig. Erfarenhet och kunskap om myndighetsutövning och regelverk inom socialtjänsten. Förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift.

 

Förutom formell kompetens läggs stor vikt vid personlig lämplighet vilket innebär att du har ett professionellt bemötande och förhållningssätt. Arbetet innebär att skapa och upprätthålla en förtroendefull relation med den enskilde, anhöriga, familj eller företrädare. I tjänsten krävs att du har god samarbetsförmåga då tjänsten kräver när samarbete med samverkanspartner.

 

Vi söker dig som har ett varmt intresse för arbete med människor, positiv grundsyn och god samarbetsförmåga samt är ansvarskännande.

 

Vi har krav på körkort.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg och intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Välkommen med din ansökan redan nu, vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju.

 

Upplysningar

 

teamchef

Camilla Elamari

063-14 35 94

 

Sista ansökningsdag

2023-06-11

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 11 juni . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 22 maj

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb LSS-handläggare till myndighetsenheten