Östersunds kommun

LSS-handläggare till Myndighetsenheten

Tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 1 december eller enligt överenskommelse samt vikariat på heltid i 6 månader, med möjlighet till förlängning, med omgående tillträde.
 
Myndighetsenheten svarar för socialtjänstens myndighetsutövning gällande insatser för äldre och för personer med funktionsnedsättning. Enheten består av biståndshandläggare, LSS-handläggare, metodhandledare, teamchefer och enhetschef.
 
En av våra kollegor går i pension, vi söker därför en LSS-handläggare.
 

Arbetsuppgifter

Vårt arbetsområde och huvudsakliga arbetsuppgifter är att

- utreda, bedöma och fatta beslut enligt gällande lagstiftning och övrigt regelverk
- vara en stödjande funktion för medborgare och närstående
- ge service och information
- ha kontakter och samarbete med kollegor, utförare, andra professioner och myndigheter

Som LSS-handläggare har du ett mycket självständigt arbete där du utreder, bedömer, fattar beslut samt följer upp behov och insatser enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade. Tillsammans med ett professionellt arbetslag kan vi erbjuda en trevlig arbetsplats. Vi jobbar med metodstöd och handledning för att säkerställa ett rättssäkert arbete i vår myndighetsutövning. Vi dokumenterar i datasystemet Procapita
 

Kvalifikationer

Socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som prövas likvärdig. Erfarenhet och kunskap om myndighetsutövning och regelverk inom socialtjänsten och LSS är meriterande. Förmåga att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, såväl i tal som i skrift. Förutom formell kompetens läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort

Östersunds kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska. Det är meriterande om du har sydsamisk språk och/eller samisk kulturkompetens.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Lena Vestlin, enhetschef 063-14 06 89
Sofia Gårdhagen, facklig representant Vision 063-14 45 75
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2019-10-20


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 20 oktober . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 27 september

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb LSS-handläggare till Myndighetsenheten