Östersunds kommun

Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Tillsvidareanställning på heltid 100 % med början 2021-02-01

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Några av dina förmåner som anställd i Östersunds kommun:

Benify - förmånsportal

Friskvårds timme,bidrag och särskilda satsningar för hälsa.

Växla semesterdagtillägg till fler lediga dagar

Medarbetardagar

Välkomstträff för nyanställda

 

Vill du vara med och bygga morgondagens skola?

 

Lugnviksskolan ligger i Östersunds kommun och är en F-9 skola med ca 360 elever. Från och med höstterminen 2021 kommer Lugnviksskolan befinna sig utlokaliserad i två olika evakueringsskolor, för att därefter flytta in i en toppmodern, nybyggd tvåparallellig F-9:skola höstterminen 2023. Som fritidspedagog/lärare i fritidshem hos oss kommer du alltså få stora möjligheter att, i helt nya lokaler, påverka fritidsverksamheten och vara med om att skapa nya utvecklande lärandemiljöer.

 

Kom till oss på Lugnviksskolan och jobba med något som är viktigt på riktigt!

 

 

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina närmsta kollegor ansvarar du för planering, genomförande och uppföljning av aktiviteter på fritidshemmet. Du samverkar också med klasslärare under skoldagen och är en nyckelperson i att se helheten för de elever som är både i skola och fritidshem. Du kommer att ha en viktig roll i att tillsammans med dina kollegor driva vidareutveckling av fritidshemsverksamheten utifrån de aktuella styrdokumenten. Du kommer att ingå i ett kollegium med fritidshemspersonal, förskollärare och lärare.

 

 

Kvalifikationer

För tjänsten krävs adekvat utbildning: legitimerad lärare i fritidshem, fritidspedagog

 

- Du ska vara väl förtrogen med skolans och fritidshemmets styrdokument och förväntas kunna omsätta den kunskapen praktiskt i det dagliga arbetet.

- Du som söker behöver vara genuint intresserad av alla elevers utveckling och lärande, vara flexibel och våga prova nya arbetssätt.

- Du har en positiv grundsyn och hög social kompetens och använder dessa förmågor till att skapa goda relationer med elever, deras vårdnadshavare och med dina kollegor.

- Ditt pedagogiska ledarskap bygger på tydlig kommunikation och att du agerar med självförtroende.

- I ditt arbete är du målinriktad, tar initiativ, har nya idéer och ser lösningar där du får med dig både elever och kollegor.

- Du har förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla lugnet i stressade situationer.

 

Då Lugnviksskolan står inför stora förändringar och utmaningar de kommande åren behöver det vara en självklarhet för Dig att på ett positivt sätt kunna bidra till att lösa gemensamma uppgifter.

 

Meriterande är om du har erfarenhet av att utveckla och leda rast- och fritidsverksamhet för att skapa en lekmiljö för de elever som behöver extra stöd i sitt sociala samspel. Det är även meriterande om du har kunskaper i och intresse av att driva pedagogisk undervisning med hjälp av IKT och musik på fritidshemmet.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

rektor

Håkan Olofsson

072-2156406

 

biträdande rektor

Cecilia Ringfelter

072 - 236 59 53

 

facklig representant Lärarförbundet

Lillemor Andersson

070 - 355 92 38

 

facklig representant Lärarförbundet

Andreas Gustavsson

070 - 553 93 73

 

Sista ansökningsdag

2020-11-27

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 12 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 28 oktober

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Lärare i praktiska och estetiska ämnen Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Lärare i fritidshem/fritidspedagog