Östersunds kommun

Lärare i fritidshem till mimergården

Tillsvidare 100% till Mimergården.

 

Östersunds växer och utvecklas! Med närheten till fjäll och storslagen natur attraherar Östersund ständigt nya invånare. Kommunen som arbetsgivare har drygt 5 600 medarbetare i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Som lärare i Östersunds kommun arbetar du främst med våra yngre medborgare. Du är en viktig person i elevernas lärande och utveckling genom att väcka deras nyfikenhet och lust till ny kunskap.

 

Mimergården är en flerspråkig F-6 skola med tillhörande fritidshem i område Torvalla. Hos oss spelar fysisk aktivitet en framträdande roll och vi lägger mycket fokus på hur lekfull rörelse och motion kan stödja elevernas välmående, studiero och kunskapsinhämtning.

 

Arbetsuppgifter

Tillsammans med övriga fritidslärare ansvarar du för planering, genomförande, dokumentation och uppföljning av aktiviteter i fritidshemmet utifrån läroplanens mål. Under skoltid samverkar du med klasslärare och arbetar som resurs på klassnivå eller mot enskilda elever. I arbetet ingår ett helhetsansvar för elevernas sociala och kunskapsmässiga utveckling. Som lärare i fritidshemmet gör du stor skillnad för eleven. Du finns med hela dagen och får en helhetsbild kring hur eleven och gruppen fungerar under både skoltid och fritidsverksamheten. Det ger dig fantastiska möjligheter att analysera elevens behov och för dig som pedagog goda möjligheter att göra aktiviteter som stärker eleven och gruppen i deras skolgång. Du genomför rastaktiviteter, aktiviteter inom skapande, rörelse, konflikthantering, lek och social gemenskap samt stöttar eleverna i lärandet under skoldagen. Om du är behörig att undervisa i ett ämne så kan även undervisning i aktuellt ämne ingå i dina arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare för fritidshem. Du har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg.

Du har god kunskap om fritidshemmets styrdokument samt ett genuint intresse för elevers lärande och utveckling.

Du planerar, genomför, dokumenterar och följer upp verksamheten i fritidshemmet både självständigt och tillsammans med kollegor.

I ditt pedagogiska ledarskap är du en trygg och tydlig ledare som har förmågan att skapa en arbetsmiljö som präglas av kunskap, trygghet och studiero.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Sista ansökningsdag är den 24 september.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid en eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

rektor

Emelie Fors

072-242 94 68

facklig representant

Kontakta chef för att nå facklig representant

 

Sista ansökningsdag

2023-09-24

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 4 september

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Lärare i fritidshem till mimergården