Östersunds kommun

Lärare i Fritidshem Fåker skola

Tillsvidareanställning 100 % med tillträde snarast. Tillämpar visstidsanställning för obehöriga i enlighet med skollagen.

 

Östersund är upplevelsemetropolen i hjärtat av naturen, med fjäll runt knuten. Här varvas aktivt friluftsliv med utvecklande arbetsliv, det är nära till jobb, vänner och skola. Fåker ligger 3.5 mil söder om Östersund efter E 45. Skolan ligger fint belägen vid Byn Fåker med närhet till fantastiska utomhusmiljöer och en levande landsbygd. Fåker skola har ungefär 70 elever från f-klass till åk 6 och präglas av en stor entusiasm kring skolan i bygden.

 

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshemmet på Fåker skola bedriver du undervisning i fritidshemmet tillsammans med andra pedagoger samt deltar som resurs i skolarbetet i någon/några klasser. Du arbetar i skolans arbetslag där du tillsammans med kollegorna bedriver verksamhet med aktiviteter som följer uppsatta mål. Du ingår i ett arbetslag med både grundskollärare och lärare i fritidshem där målet är att ha en helhetsbild på barnens hela dagar och jobba med det perspektivet både i klass och på fritidshem. Om du har behörighet i ett skolämne så kan undervisning i detta bli aktuellt och då anpassas schema efter detta.

 

På fritids bedriver vi vårt huvudsakliga systematiska kvalitetsarbete och kompetensutveckling främst på:

 

. 4 st planeringsdagar, delvis samtidigt med skola

. 2 st planeringsdagar med skola

 

Utöver detta har vi arbetskvällar, gemensam fritidsplaneringstid samt enskild planering.

 

Både skola och fritidshem är aktiva i värdegrundskonceptet PAX som syftar till att skapa lugn, trygghet, glädje och studiero. Har du ej utbildning i PAX så kommer du att få fortbildning i detta. Vi arbetar ständigt med att utveckla lärandet för elever och personal i fritidshemmet genom planerad fri lek och styrda aktiviteter för att uppnå målen i Läroplanens kapitel 1,2 och 4. Vi jobbar aktivt med att utveckla arbetsformerna på fritidshemmet och att jobba med fritidshemmets kompletterande uppdrag. Stor vikt läggs på att utveckla elevernas sociala förmågor för att de ska kunna ta ansvar för sig själva och andra.

 

I tjänsten ingår både öppningar och stängningar.

 

På Fåker och Ångsta skolor genomförs just nu ett forskningsprojekt tillsammans med Mittuniversitetet kring skolor i glesbygd utifrån hållbarhetsperspektivet och undervisningsformer, vilket vi är väldigt stolta över att få vara med i.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet fritidshem och ett skolämne, men vi tar gärna emot obehörig personal med likvärdig utbildning och erfarenhet. Vi söker en driven person med ett lösningsfokuserat tankesätt där barnens bästa ligger i fokus, både i arbetslagsarbete och det direkta arbetet med barnen. Vi ser att du har god samarbetsförmåga, en utvecklingsbenägenhet och är i allmänhet en lugn och stabil person som sätter eleven i främsta rummet. Du förstår att många barn är i behov av stöd i det sociala samspelet och att vi vuxna har en tydlig roll i att vara ett stöd och god förebild i detta arbete. Vi sätter stor vikt på det relationella arbetet med varje barn.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell anställning. Intervjuer sker löpande under processen.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

rektor

Jonas Toftén

076-1113921

 

Sista ansökningsdag

2023-11-30

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 11 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 24 oktober

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Lärare i Fritidshem Fåker skola