Östersunds kommun

Kundansvarig/Systemförvaltare Samhällsbyggnad till IT-enheten

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör Kommunledningsförvaltningen. IT-enheten har idag drygt 40 medarbetare.

 

IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Vår vision är att med engagemang, mod och innovation skapa de bästa förutsättningarna för alla i den digitala framtiden. Vi har ett övergripande ansvar för att tillsammans med kommunens verksamheter driva utveckling och förvaltning inom IT och digitalisering. Vårt uppdrag omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10?000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund.

 

IT-enheten består av fyra grupperingar. Vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och arbetsplatser. Tjänsten kommer att tillhöra förvaltningsgruppen, som idag är 10 personer.

 

Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med Östersunds kommun i syfte att föra dig själv, våra kunder och Östersunds kommun framåt med hjälp av digitalisering. Du kommer att kunna ta ett stort eget ansvar och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och utvecklas i din roll.

 

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig medarbetare i vår förvaltningsgrupp. Arbetsuppgifterna innebär dels att arbeta som kundansvarig med fokus på verksamhetsutveckling, dels att arbeta med systemförvaltning och viss uppdrags- och projektledning. Rollen kundansvarig innebär att vara länken mellan IT-enheten och förvaltningen, att fånga upp verksamhetens behov och länka ihop det med tekniken och skapa effektivitet. Du kommer att ha din arbetsplats på förvaltningen en del av tiden.

 

Du kommer att arbeta med att skapa en kommun i framkant när det gäller IT och digitalisering.

 

 

Kvalifikationer

Som medarbetare hos oss är det viktigt att du är drivande och problemlösande i arbetet. Du har en god kommunikativ förmåga, samarbetsförmåga och är en god organisatör. Du är ansvarstagande, självgående och strukturerad. Du förstår sambanden mellan teknik, människa, säkerhet och utveckling av kommunens olika verksamheter. Du har en pedagogisk förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

 

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.

 

Du får gärna ha viss erfarenhet av projekt- eller uppdragsledning för stora eller medelstora organisationer sedan tidigare.

 

Du har en pedagogisk förmåga att föra ut budskap och förståelse för IT-frågor.

 

B körkort erfordras.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

teamchef

David Hällgren

063-14 31 66

076-133 40 06

 

områdeschef

Marie Fryklöf

063-14 49 10

 

facklig representant Vision

Ingeborg Palm

063-14 43 85

 

Sista ansökningsdag

2022-01-31

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 12 januari

Kategorier : Data & IT Projektledning


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Kundansvarig/Systemförvaltare Samhällsbyggnad till IT-enheten