Östersunds kommun

Koordinator till STAR

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen har cirka 350 medarbetare fördelat på tre sektorer. En av sektorerna är Kompetens arbete och försörjning där Arbetsmarknadsenheten ingår. Inom sektorn finns också enheterna Lärcentrum och Försörjningsstöd. Inom sektorn arbetat cirka 85 medarbetare.

 

Arbetsmarknadsenheten arbetar med att ge medborgare i vår kommun stöd till delaktighet i samhälle och arbetsliv. Vi gör det genom att erbjuda effektfulla och behovsanpassade insatser som tydligt främjar inträde på arbetsmarknaden eller studier. Insatserna och verksamheten präglas av kärnvärdena engagemang, omtanke och utveckling. Enheten består av drygt 30 medarbetare och leds av två chefer.

 

Vi söker nu en koordinator till STAR, en nyckelroll där du kommer att bygga och underhålla samverkansstrukturer mellan myndigheter för att förbättra effektiviteten och resultaten för våra invånare. Rollen passar dig som brinner för samordning och har talang för att skapa effektiva samverkansstrukturer.

 

STAR är tänkt att komplettera ordinarie verksamhet och samverkan, samt ha en särskild inriktning på individer med sammansatta behov där samordning av flera av samordningsförbundets parter behövs i rehabiliteringsprocessen.

 

Tjänsten finansieras av Samordningsförbundet. Läs mer om STAR på Samordningsförbundets hemsida, samjamt.se

 

Tjänsten är en projektanställning på 1 år med goda möjligheter till förlängning.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som koordinator kommer du att inneha en central samordnarroll mellan olika myndigheter och ansvara för att driva utvecklingsprocesser samt projektledning inom samverkansarbete. Du kommer att självständigt svara för måluppfyllelse gentemot en styrgrupp och leda en samverkansgrupp bestående av olika professioner. Ditt arbete kommer att innefatta både operativ och strategisk samordning och koordinering, där du bygger relationer, nätverkar och samskapar med kollegor och externa parter.

 

Kvalifikationer

Krav är examen från högskola/universitet med inriktning beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 

För att vara framgångsrik i denna roll bör du ha relevant erfarenhet eller ett starkt intresse för samordning och koordinering på flera nivåer.

 

Du bör kunna arbeta självständigt såväl som i grupp och vara utmärkt på att bygga relationer samt ha förmågan att nätverka effektivt. Du bör ha erfarenhet av att leda grupper och projekt inom relevanta områden och besitta god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift. En djupgående kunskap om de verksamheter som omger målgruppen, särskilt de på väg mot arbete eller studier, är nödvändig. Det är även viktigt att du är strukturerad och har stark administrativ förmåga för att effektivt hantera de många uppgifter som rollen kräver. Flexibilitet, lyhördhet och prestigelöshet är egenskaper som värderas högt och en stark vilja att uppnå resultat är avgörande.

 

Vi värderar också en vilja att sträva efter samsyn och samtidigt utmana invanda arbetssätt och mönster. Du är helt enkelt en fena på att balansera individnära arbete med strategiskt arbete gentemot styrgrupper och andra externa parter.

 

Intervjuer kommer att ske under vecka 23 och tillträde till tjänsten är under september.

Välkommen med Din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

sektorchef

Karin Ramström

063-143776

facklig representant

Nås via rekryterande chef

 

 

Sista ansökningsdag

2024-05-22

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : Om ungefär en timme . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 3 maj

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Projektledning Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Koordinator till STAR