Östersunds kommun

Kompetensförsörjningsstrateg

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Utrymme för utveckling - på riktigt

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Vård- och omsorgsförvaltningen är den största av förvaltningarna i Östersunds kommun och arbetar på uppdrag av Vård- och omsorgsnämnden. Förvaltningen ansvarar för verksamhet inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård. De främsta målgrupperna är äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt deras anhöriga.

 

 

Arbetsuppgifter

Som kompetensförsörjningsstrateg arbetar du både strategiskt och operarativt med förvaltningens kompetensförsörjning och kompetensutveckling. Arbetsuppgifterna innebär ett stort mått av självständigt arbete och du ska både kunna driva ett utvecklingsarbete framåt men även följa upp genomfört arbete. Du arbetar systematiskt med organisationens behov i fokus och vidareutvecklar processen kring den strategiska kompetensförsörjningen. Du bygger samarbeten och samverkan både inom förvaltningen men även med externa parter. Du kommer bland annat att drivea och koordinera arbetet med att utforma en kompetensförsörjningsplan för Vård- och omsorgsförvaltningen.

 

Du är ett stöd till verksamheterna avseende kompetensutveckling och utbildningsfrågor och verkar i nära samarbete med övriga roller på Enheten för Personal och kompetens utifrån enhetens uppdragsbeskrivning.

 

 

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet och bred kunskap kring arbete med olika komptensförsörjningsfrågor. Du är en person som har lätt för att se helheter och har ett strukturerat arbetssätt. Du driver med stor ansvarskänsla och tar initiativ på ett strukturerat sätt och har en målinriktad inställning i din strävan efter att åstadkomma goda resultat för verksamheten. Genom god samarbetsförmåga och väl utvecklad kommunikationsförmåga bygger du nätverk och förtroende. Det är värdefullt om du har erfarenhet av att driva projekt eller utvecklingsarbeten samt är van att skriva och dokumentera.

 

I denna arbetsroll behöver du vara strukturerad, flexibel och samarbetsinriktad och kunna arbeta under eget ansvar.

 

Vi söker dig med akademisk examen, gärna med inriktning mot det samhällsvetenskapliga området eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Körkort erfordas.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver ej skickas med. Uppvisande av detta samt eventuell referensbegäran blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Upplysningar

enhetschef

Gerd Eriksson

063-14 47 56

 

facklig representant Vision

Stefan Söderberg

063-14 43 59

 

Sista ansökningsdag

2021-03-19

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 19 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 19 februari

Kategorier : HR & Organisation Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Kompetensförsörjningsstrateg