Östersunds kommun

Kommunsekreterare till Östersunds kommun

Östersunds kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Kommunledningsförvaltningens kansli svarar för kvalificerat stöd i olika roller och tjänster till medborgare, förtroendevalda och anställda. Vi biträder den politiska organisationen samt kommundirektören och övriga förvaltningar och ansvarar bl.a. för diarieföring, ärendeberedning och sammanträdesrutiner för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, nämnder och utskott. Vi har ansvar för kommunens arkiv och administrerar allmänna val.

 

Vi söker nu en kollega i vår nämndadministration där vi har olika ansvarsområden men jobbar som ett team och går in för varandra när det behövs. Är du en noggrann och strukturerad person som har ett genuint intresse av den demokratiska processen? Då kanske det är dig vi söker!

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som en av våra två kommunsekreterare med ansvar jämte din kollega för Kommunstyrelsen och dess utskott samt Kommunfullmäktige. Även uppdrag kopplade till andra nämnder och beslutsorgan kan komma att bli aktuella. Denna roll innebär att du stöttar kommunens högsta förtroendevalda i deras beslutsfattande och fungerar som en länk mellan förtroendevalda i styrelsen och tjänstepersonerna i förvaltningen.

 

Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:

-Kvalitetssäkring av tjänsteskrivelser, beredningar, skapa kallelser, skriva protokoll, expediera och följa upp fattade beslut.

 

- Utveckling av den administrativa processen och informationsförvaltning samt revidering av styrdokument och rutiner.

-Utbildning och stöd av kollegor och handläggare

-Posthantering och diarieföring av inkomna allmänna handlingar samt utlämnande av desamma

 

Kommunkansliet har stort ansvar för kommunens informationssäkerhet och säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför bli aktuell.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom till exempel statsvetenskap, juridik, samhällsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Du har goda IT kunskaper. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete i kommunal eller offentlig förvaltning och därigenom förståelse för hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation. Det är meriterande att ha arbetat med nämndadministration samt diarieföring samt att ha kunskap i kommunallagen och tryckfrihetsförordningen.

 

Som person är du noggrann, effektiv, serviceinriktad och framförallt strukturerad. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi sätter stort värde på den personliga lämpligheten.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Anställningsform

 

Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast enligt överenskommelse, intervjuer hålls löpande under rekryteringens gång. Sysselsättningsgraden motsvarar 100 % av heltid.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

kanslichef

Anna Backlund

063-14 06 50

076-142 76 85

kommunsekreterare

Sofie Pedersen

076-115 56 28

 

Sista ansökningsdag

2022-06-26

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 16 juni

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Kommunsekreterare till Östersunds kommun