Östersunds kommun

IT-tekniker till IT-enheten

Kommunledningsförvaltningen, Östersunds kommun söker

 

IT-tekniker till IT-enheten

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

 

Är du redo för en ny utmaning? Vill du vara med att driva Östersunds kommuns digitala utveckling? Vill du ha en stor variation av arbetsuppgifter och ha engagerade arbetskamrater? Jobbar du som IT-tekniker inom en större organisation idag? Då är det dig vi söker!

 

Om IT-enheten

 

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör Kommunledningsförvaltningen. IT-enheten har idag 50 medarbetare.

 

IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund.

 

IT-enheten består av fyra team, och ansvarar för Östersunds kommuns gemensamma IT- och digitaliseringsfrågor. Vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och digitala arbetsplatser.

 

Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med Östersunds kommun i syfte att föra dig själv, våra kunder och Östersunds kommun framåt med hjälp av digitalisering. Du kommer att kunna ta ett stort eget ansvar och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och utvecklas i din roll.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig medarbetare i vårt Klient- och användarstödsteam. Här har du tillsammans med teamet ansvaret för att lösa kunders IT- och telefoniproblem via telefon och fjärrstyrningsverktyg, e-post, i vår mottagning eller ute på plats hos kunder och användare. Som tekniker behöver du vara duktig på ärendehantering, klienthantering, MDM-verktyg, kontohantering, inköp, utskriftshantering, telefoni och växel. Du kommer också att vara med att driva utvecklingen internt inom enheten och skapa en kommun i framkant när det gäller IT och digitalisering.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är IT-tekniker med erfarenhet av att ge teknisk support i stora organisationer i närtid.

 

Du brinner för att ge god service och drivs av att hjälpa andra. Som medarbetare hos oss är det viktigt att du gillar ett högt tempo, har ett bra bemötande och social kompetens. Du tycker att det är intressant med problemlösning och har en pedagogisk förmåga. Du är kreativ, initiativrik, vågar prova nya idéer och har ett driv och en vilja att förbättra verksamheten.

 

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga.

 

Vi söker dig som har god kunskap inom följande områden:

Servicemangement enl ITIL

Print management

Kontohantering, Active Directory

Management via SCCM och Intune

Olika klientmiljöer såsom Windows och Apple

Telefoni, växel, hänvisningssystem och mobiladministration

Flera års erfarenhet av att ge tekniskt stöd för stora IT-miljöer

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

B körkort erfordras.

 

En arbetsgivare som gör skillnad

 

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

Läs gärna mer om Östersunds kommun som arbetsgivare genom att följa länken nedan:

Så här jobbar vi - Östersund.se ( ostersund.se )

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

områdeschef

Marie Fryklöf

063-14 49 10

teamchef

Beatrice Johansson

063-14 45 00

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-18

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 18 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 28 juni


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb IT-tekniker till IT-enheten