Östersunds kommun

IT-säkerhetshandläggare till IT-enheten

Kommunledningsförvaltningen, Östersunds kommun söker

 

IT-säkerhetshandläggare till IT-enheten

 

Är du redo för en ny utmaning? Vill du vara med att driva Östersunds kommuns digitala utveckling? Vill du ha en stor variation av arbetsuppgifter och ha engagerade arbetskamrater? Jobbar du med IT-säkerhet inom en större organisation idag? Då är det dig vi söker!

 

Om IT-enheten

 

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör Kommunledningsförvaltningen. IT-enheten har idag 50 medarbetare.

 

IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 10 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund.

 

IT-enheten består av fyra team, och ansvarar för Östersunds kommuns gemensamma IT- och digitaliseringsfrågor. Vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och arbetsplatser.

 

Vi söker dig som vill utvecklas inom IT-säkerhetsområdet tillsammans med Östersunds kommun i syfte att föra dig själv, våra kunder och Östersunds kommun framåt med hjälp av digitalisering. Du kommer att kunna ta ett stort eget ansvar och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och att utvecklas i din roll.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig medarbetare i vårt team Strategi och utveckling.

 

Som IT-säkerhetshandläggare kommer du att arbeta med IT-säkerhetsfrågor och det nya NIS2-direktivet. Du kommer att arbeta med kommunens införande av NIS2-direktivet och den svenska lagstiftningen kopplad till detta, cybersäkerhetslagen (CSL). Arbetet kommer vara inriktat mot IT-enhetens egna delar som kopplas till uppfyllelse av CSL, men även att stötta andra verksamheter inom kommunen i dess arbete med CSL.

 

I rollen ingår det att arbeta med planering, genomförande och uppföljning i de nuvarande tekniska miljöerna vi har, samt vara med i framtida strategier och aktiviteter vi arbetar med. Omvärldsbevakning inom området ingår också.

 

Du kommer att ta fram rutiner och utbildningar inom NIS2- direktivet och CSL för både kollegor och användare ute i verksamheten.

 

Du kommer att arbeta tillsammans med en IT-säkerhetsgrupp inom IT-Enheten där en IT-säkerhetsstrateg och en IT-säkerhetshandläggare med fokus på kontinuitetsplanering också ingår. Inom kommunen finns en informationssäkerhetsstrateg, som är placerad i en annan enhet.

 

Du kommer att vara delaktig i att driva utvecklingen internt inom enheten och skapa en kommun i framkant när det gäller IT och digitalisering.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Kvalifikationer

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du tar initiativ, är självgående i ditt arbetssätt och startar aktiviteter för att uppnå mål. Du har lätt för att samarbeta med andra människor, du är engagerad och förtroendeingivande samt lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt och tydligt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar också ditt arbete på ett effektivt sätt.

 

Du har en pedagogisk förmåga att föra ut budskap och förståelse för IT-säkerhetsfrågor.

 

Du får gärna ha erfarenhet av IT-säkerhetsarbete för stora eller medelstora organisationer sedan tidigare.

 

Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

 

Du har för tjänsten relevant dokumenterad utbildning, lämpligen högskolebaserad utbildning eller motsvarande erfarenheter som av arbetsgivaren bedöms som likvärdiga.

 

Vi söker dig som har kunskap inom något/några av följande områden:

 

. Relevanta standarder inom informationssäkerhet, som t.ex. SS-ISO/IEC 27000-serien.

. Förståelse av processkartläggning/processer gärna ITIL

. CIS Controls

. Risk- och sårbarhetsanalyser

. Krypteringsmetodik

 

Stor vikt kommer att läggas vid balansen mellan färdighet, yrkeserfarenhet och personlighet.

 

Då tjänsten är säkerhetsklassad enligt Säkerhetsskyddslagen kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att göras innan beslut om anställning.

 

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Det ber vi dig komplettera med om det blir aktuellt med en intervju.

 

B körkort erfordras.

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

områdeschef

Marie Fryklöf

063-14 49 10

teamchef

Anneli Lagerström

063-14 36 88

063-14 36 88

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-22

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 22 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 juli


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb IT-säkerhetshandläggare till IT-enheten