Östersunds kommun

Inköpsstrateg

Tillsvidare, 100%.
 
Enheten för juridik & säkerhet, som är en del av område styrning med ca 35 medarbetare, inom Östersunds kommun kommer under 2020 att förstärka sin verksamhet med en inköp & avtalsfunktion där du kommer ha en nyckelroll. Östersunds kommun köper varor och tjänster för ca 2,8 miljarder kr varje år, och nu behöver vi dig – som en samlad funktion att på central och strategisk nivå hantera kommunens strategiska arbete med inköpsfrågor. Kommunens upphandlingar hanteras av en gemensam nämnd för upphandlingssamverkan – vi behöver nu någon ska kan hantera Östersunds kommun inköpsprocesser, självklart i samverkan med den gemensamma nämnden. Tjänstemannaorganisationen för den gemensamma nämnden finns organisatoriskt placerad i Östersunds kommun.

 
Arbetsuppgifter

Vi vill att har ett intresse att arbeta med inköp, upphandling och inköpsprocesser. För att underlätta för våra olika verksamheter och få ännu bättre kontroll på våra kostnader behöver vi utveckla inköpsarbetet i kommunen. Du ska arbeta med frågor som att ta fram en gemensam inköpsprocess, implementera inköpsprocessen och utveckla processen. Detta är en ny tjänst - det innebär ett extra stort ansvar på dig eftersom vi tillsammans ska bygga upp en ny funktion!

 
Kvalifikationer

Du har en affärsmässig grund, ser alltid till organisationens bästa och du har förståelse för komplexiteten med att arbeta inom en politiskt styrd organisation. Du inger förtroende och har förmåga att bygga och vårda relationer över tid. Vi söker dig som ha en akademisk examen inom ekonomi eller juridik, alternativt annan erfarenhet eller utbildning som prövas likvärdig av oss.

 
Vad vi erbjuder dig?

Vi kan erbjuda ett arbete som är viktig för kommunen och kommunens hantering av skattebetalarnas medel. Kommunen ska köpa rätt varor och tjänster till rätt pris.  Vi har en arbetsplats där vi alla har ett ansvar för verksamhetens utveckling, vi stöttar varandra och ger och tar emot tips om nya sätt att arbeta – det är vad högt i tak betyder hos oss.
 
Vi kan också erbjuda en förmånsportal, där du snabbt ser vilka olika typer av förmåner du kan ta del av, Lifeplan – pensionstjänst, friskvårds timme, bidrag och särskilda satsningar för hälsa. Du har också möjlighet att växla semesterdagtillägg till fler lediga dagar, kollektivavtal med goda anställningsvillkor. Och vi erbjuder 5 600 kollegor! Detta är en tillsvidaretjänst som omfattar heltid.

Nu har vi beskrivit vad vi vill och vad vi kan erbjuda,
 
Vad kan du erbjuda oss? Välkommen med din ansökan!
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 
Kontaktpersoner

Linda Stenman, chefsjurist 063-143354,
Karin Ulestam, Vision 063-143372
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2020-05-25


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : För 6 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 29 april

Kategorier : Ekonomi & Finans Inköp Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Inköpsstrateg