Östersunds kommun

Informationssäkerhetsstrateg

Enheten för juridik & säkerhet söker en informationssäkerhetssamordnare för tillsvidareanställning. Tillträde sker efter överenskommelse.
 
Enheten för juridik & säkerhet är en del av Område styrning. Område styrning en ett av totalt nio Områden inom den förvaltning som främst biträder kommunstyrelsen, kommunledningsförvaltningen. Enheten söker nu en informationssäkerhetsstrateg.
 
Vill du bli vår nya medarbetare vid Enheten för juridik & säkerhet?
 

Arbetsuppgifter

Vi söker en medarbetare som kommer vara ett viktigt strategiskt stöd och samordnare avseende informationssäkerhet för kommunens samtliga verksamheter. Rollen innebär att du ska utveckla och samordna kommunens informationssäkerhetsarbete.

Som informationssäkerhetsstrateg kommer du ha en viktig roll för att utveckla kommunens arbete. Tillsammans med andra nyckelfunktioner inom Östersunds kommun kommer du att medverka i utvecklingen av det strategiska säkerhetsarbetet. Dina arbetsuppgifter kommer även att bestå i att utarbeta, implementera, förvalta, revidera och kvalitetssäkra styrdokument (LIS) inom området informationssäkerhet. Du kommer också bistå säkerhetsskyddschefen i kommunens arbete med säkerhetsskydd. I din vardag kommer du ha ett nära samarbete med kommunens säkerhetschef, IT säkerhetssamordnare och dataskyddsansvarig.
 
Utöver detta kommer du ingå i kommunens säkerhetssamordnargrupp samt andra interna och externa nätverk
I tjänsten kan beredskap förekomma.


Kvalifikationer
Du är en god analytiker och är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga att se frågor i ett större perspektiv och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom är du är en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar. 
 
Vi söker dig som: 
• har relevant utbildning antingen högskola, yrkeshögskola eller motsvarande med inriktning mot informationssäkerhet, eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig 
• har god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt
• är strukturerad med en god analytisk förmåga 
• vill utveckla dig själv och kommunen inom informationssäkerhetsområdet 

Det är meriterande om du har jobbat några år med ledningssystem för informationssäkerhet (ISO 27000) och har goda kunskaper om standarder som styr informationssäkerheten. Dessutom är arbetslivserfarenhet från liknande arbete inom offentlig verksamhet meriterande liksom kunskap om säkerhetsskyddslagen samt dataskyddsförordningen. Vidare är det meriterande om du är självgående och tar egna initiativ och är relationsskapande och har erfarenhet av att bygga nätverk och arbeta över organisatoriska gränser med olika kompetenser. Har du erfarenhet av att arbeta i kommunal eller landstingskommunal verksamhet så är det också meriterande.  

Det är en fördel om du har ett stort intresse för samhällsfrågor och tycker det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad enligt lag (2018:585) säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövning med registerkontroll och bakgrundkontroll genomförs på slutkandidat.
 

Kontaktpersoner

Linda Stenman chefsjurist 063-14 33 54
Lars-Åke Wallin säkerhetschef 063-14 32 56
Lars-Åke Wassö facklig representant JUSEK 063-14 39 44
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2019-01-19


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 2 december

Kategorier : Juridik Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Informationssäkerhetsstrateg