Östersunds kommun

Fritidskonsulent till Föreningsservice

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse

 

Kultur- och fritidsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är kultur- och fritidsnämndens stöd och ansvarar bland annat för kulturskola, bibliotek, allmänkulturella frågor och bidragsgivning inom kultur och fritid. Kultur- och fritidsförvaltningen har också hand om kommunens anläggningar för idrott och fritid samt friluftslivsutveckling. Förvaltningen har cirka 180 medarbetare.

 

Kultur- och fritidsnämndens kansli

Kultur- och fritidsnämndens kansli jobbar för att alla kommuninnevånare och besökare kan ta del av kultur- och fritidsaktiviteter i hela kommunen. Vi driver kommunens arbete inom kultur och fritidsområdet. Vi har bland annat hand om stöd och bidrag till föreningar och arrangörer. Utveckling av våra idrottsanläggningar och friluftsliv ligger också på vårt bord. Vi ansvarar även för uthyrning av kommunens idrottsanläggningar. Våra verksamheter berikar livet för alla som bor och verkar i kommunen. Utbud och aktiviteter ska upplevas angelägna och präglas av kvalitet. Det är särskilt viktigt att barn och unga upplever att kultur- och fritidsaktiviteterna är tillgängliga, inkluderande och meningsfulla.

 

Du ingår i Kultur- och fritidsnämndens kansli och har ditt närmaste samarbete med en fritidskonsulent samt sex handläggare inom området idrott/friluftsliv. Du kommer även att samverka med andra enheter inom Kultur- och fritidsförvaltningen samt andra förvaltningar med intresse inom fritidsområdet. Vi har tillsammans ett uppdrag att arbeta för att nå ut till alla medborgare där det är särskilt viktigt att nå nya målgrupper.

 

Arbetsuppgifter

På enheten arbetar vi som ett team, där ni två medarbetare inom föreningsservice kommer att arbeta i nära samarbete kring frågor som berör bokning och bidrag. Dina huvuduppgifter är att schemalägga idrottsanläggningar samt handlägga bidrag till föreningslivet. Detta arbete skall utföras enligt beslutade normer från kultur- och fritidsnämnden. Du kommer även ha en tät dialog med föreningar, förbund, företag och privatpersoner samt interna brukare av våra idrottsanläggningar.

 

Några exempel på arbetsuppgifter:

.Handlägga bidrag till föreningslivet

.Schemalägga idrottsanläggningar

.Administrera vårt föreningsregister/bokningssystem

.Dokumentera föreningshandlingar

.Svara på frågor om bokningar och bidrag via mail och telefon

.Handlägga lotterier

.Agera bollplank till kollegor som handlägger ärenden till nämnd

.Föreningsmöten

 

Kvalifikationer

.Minst några års aktuell erfarenhet av administrativt arbete med tydlig serviceinriktning.

.Väl insatt i frågor som rör idrott och föreningsliv.

.Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

.God administrativ förmåga och hög IT-mognad.

 

Meriterande:

.Erfarenhet av föreningsarbete på organisatorisk nivå

.Någon form av eftergymnasial utbildning inom idrott och hälsa alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

 

Din personlighet och ditt arbetssätt

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt vilket kräver social kompetens, god samarbetsförmåga samt god kommunikativ förmåga. Du arbetar dagligen med att bygga relationer och nätverk, därför är det viktigt att du har en förmåga att komma väl överens med andra och förebygga och lösa konflikter. Hög servicegrad och vilja att hjälpa är en stark drivkraft i arbetet. Du kommer ha många bollar i luften som skall hanteras strukturerat och effektivt för att alla skall få hjälp. Att kunna ta egna initiativ, organisera och planera sin tid är grundläggande för arbetet.

 

För tjänsten krävs att du innehar B-körkort och att du har möjlighet att i viss utsträckning jobba kvällstid och helg.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Joakim Halvarsson

063-14 36 02

facklig representant Kommunal

Nås via enhetschef

 

Sista ansökningsdag

2023-11-30

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 11 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 10 november

Kategorier : Konst & Kultur & Musik Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Fritidskonsulent till Föreningsservice