Östersunds kommun

Förskollärare Orrvikens förskola

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

Välkommen till Orrvikens förskola!

1,7 mil sydväst om Östersund ligger Orrvikens förskola i byn Orrviken. I en framåtsträvande och levande byggd under tillväxt. Under de senaste åren har inflyttningen och barnantalet ökat. Nu arbetar vi för fullt med att utveckla och förbättra vår verksamhet för att kunna ta emot fler barn, och då behöver vi dig!

 

Orrvikens förskola består av 4 hemvister med upp till 66 barn. Avdelningar är åldersindelade och innebär då att det går barn på Regnbågen och Stjärnan i åldrarna 1-3 år och på Solen och Månen i åldrarna 3-5 år. Vi har ett öppet klimat där barnen har möjlighet att gå mellan hemvisterna. Vi har ett nära samarbete i huset och det innebär att personalen hjälper varandra över avdelningarna. Vi ser att alla barn är allas barn.

 

Tillsvidareanställning 100%. Tillträde i augusti eller enligt överenskommelse.

 

Arbetsuppgifter

Då vi i Östersunds kommun har ett målarbete kring Leken så har vi i vårt rektorsområde ett fördjupat arbete med att utveckla våra lek- och lärmiljöer. Detta sker i tvärgrupper med de andra 2 förskolorna som finns i vårt rektorsområde. Detta för att få ett kollegialt lärande mellan förskolorna.

 

Förskolorna utvecklas hela tiden vilket ger fantastiska möjligheter att sätta vår prägel på verksamheten. Vi är ett härligt gäng, med mycket glädje och gemenskap. Vi gillar att samarbeta, har mycket drivkraft och engagemang, vilket är toppen nu när utveckling i våra lek- och lärmiljöer pågår.

 

Vi utgår från att alla barn kan och vill och att de får vara i ett sammanhang där de får möjlighet att använda och utveckla sin kompetens. Förskolans lärmiljöer är viktiga, de är föränderliga och öppna och bidrar till en lustfylld och utmanande utbildning.

 

Du förväntas utveckla förtroendefulla relationer till barn, föräldrar och kollegor. Vi jobbar med en reflekterande kultur och värnar det kollegiala lärande samt strävar efter ett nära samarbete mellan pedagogerna på hela förskolan.

 

I vår undervisning medverkar alla till att främja barns utveckling och lärande. Förskolan ska vara en levande social gemenskap som ger trygghet samt vilja och lust att lära. Barn skapar sammanhang och mening utifrån sina erfarenheter och sätt att tänka. Därför ska de i förskolan möta respekt för sin person och sitt sätt att tänka och förstå sin omvärld. Alla som arbetar i förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla tillit och självförtroende. De ska uppmuntra barnens nyfikenhet, kreativitet och intresse. Utbildningen i förskolan ska planeras och genomföras på ett sådant sätt så att den främjar barnens utveckling, hälsa och välbefinnande.

 

Kvalifikationer

- Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet inom förskolan är meriterande.

- Du ska vara engagerad, lugn och driven.

 

- Du förväntas utveckla förtroendefulla relationer till barn, föräldrar och kollegor. Vi jobbar med en reflekterande kultur och värnar det kollegiala lärande samt strävar efter ett nära samarbete mellan pedagogerna på hela förskolan. Du har även en förmåga och ett mod att ta eget ansvar samt att se möjligheter. Har god samarbetsförmåga och vågar utmana dig själv och dina kollegor i arbetet med barnen.

 

- Då det är begränsat med kollektivtrafik så ser vi gärna att du har tillgång till körkort och bil.

 

- Du är en kreativ, aktiv, närvarande och medforskande pedagog som har både vilja, lust och förmåga att lyssna på, inspirera och utmana barnen. Du har även en förmåga och ett mod att ta eget ansvar samt att se möjligheter. Har god samarbetsförmåga och vågar utmana dig själv och dina kollegor i arbetet med barnen.

 

Intervjuer sker löpande.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

rektor

Magdalena Norrby

063-14 47 89

facklig representant

Annie-Britt Wikander

073-0845428

facklig representant

Charlotta Sundquist

072-5358079

 

 

Sista ansökningsdag

2024-05-30

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 maj . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 14 maj

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Förskollärare Orrvikens förskola