Östersunds kommun

Försäkrings- och säkerhetssamordnare till Område Juridik och Säkerhet

Östersunds Kommun har mer än 5600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds Kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för. Inom kommunens geografiska område finns nationellt strategiskt viktiga knutpunkter för transporter, en flygplats, ett akutsjukhus samt ett antal nationella myndigheter. Kommunen är dricksvattensproducent och majoritetsägare i ett regionalt elbolag samt en del av Jämtlands Räddningsförbund.

 

Kommunledningsförvaltningen är kommunstyrelsens tjänstemannaorganisation. Kommunledningsförvaltningen leds av kommundirektören som också är förvaltningschef, förvaltningen är indelad i ett antal verksamhetsområden - ett av dessa är område juridik & säkerhet. Område juridik & säkerhet leds av Chefsjuristen som sedan har stöd av två operativa samordnare, en kommunjurist och säkerhetschefen. Inom området hanteras juridiska frågor, frågor inom samhällsskydd och beredskap, trygghet och intern säkerhet, informationssäkerhet och dataskyddsfrågor. Inom området hanteras också frågor om den centrala inköpsprocessen och avtal.

 

Kommunledningsförvaltningen, område juridik & säkerhet söker nu en Försäkrings- och säkerhetssamordnare.

 

 

Arbetsuppgifter

Som säkerhetssamordnare för kommunledningsförvaltningen arbetar du operativt med att hantera och implementera kommunens arbete med samhällsskydd och beredskap samt säkerhet. Som samordnare är du även kontaktperson för förvaltningens olika verksamhetsområden samt bevakar deras behov och intressen i förhållande till kommunens strategiska arbete inom säkerhetsområdet.

 

Som kommunens försäkringssamordnare så förvaltar du kommunens arbete med försäkringar, hanterar de försäkringsärenden som är aktuella och samordnar arbetet med upphandlingar. Du förväntas även arbeta förebyggande och hitta sätt att minska skador på egendom och personal. Konkret innebär detta att du upphandlar försäkringsmäklare, tillser att kommunen har fullgott försäkringsskydd, administrerar kommunens försäkringar och bistår förvaltningar med råd om en skada omfattas av någon av kommunens försäkringar.

 

Vid skadereglering anmäler du skador till försäkringsbolagen, är kontakt mellan försäkringsbolaget och den kommunala verksamheten, utreder och fattar beslut samt reglerar skador som hanteras inom kommunens interna skaderegleringsfonden, administrerar den interna skaderegleringsfonden, bistår förvaltningar med råd gällande skadeståndsanspråk, skadeståndsfrågor, kräva ersättning från skadevållare mm. I tjänsten ingår också att vara allmänt administrativt stöd till områdeschefen.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 

· Har akademisk examen från högskola/ universitet eller erfarenheter/ kvalifikationer som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga

 

· Har erfarenhet av operativt arbete med krisberedskap

 

· Har prövad erfarenhet arbete med försäkringshandläggning

 

· Har kunskap om lagstiftningen inom krisberedskapsområdet

 

· Är initiativtagande, målinriktad och skapar resultat

 

· Har god organisatorisk förståelse och kan omsätta denna i verksamheten

 

· Har god kommunikativ förmåga och samarbetar och samverkar effektivt med andra

 

· Har körkort för personbil

 

Det är meriterande om du

 

· Har erfarenhet av att ta fram risk och sårbarhetsanalyser och har god förmåga att göra avvägda bedömningar

 

· Har god förståelse för en politiskt styrd organisation

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

 

Övrigt

1 tjänst heltid, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för tjänsten. Resor ingår i tjänsten.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

chefsjurist

Linda Stenman

063-14 33 54

 

säkerhetschef

Oskar Kirkbakk

063-14 47 63

 

Sista ansökningsdag

2021-09-26

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 september . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 3 september

Kategorier : Kontor & Administration Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Försäkrings- och säkerhetssamordnare till Område Juridik och Säkerhet