Östersunds kommun

Försäkring- och skadeståndsjurist

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

Om arbetsplatsen: Område Juridik och Säkerhet:

Tjänsten som Försäkringsjurist är organisatoriskt placerad vid Område Juridik och Säkerhet vid Kommunledningsförvaltningen, med cirka 15 medarbetare. Här finns Östersunds kommuns strategiska samordningsansvar för verksamhetsskydd, brottsförebyggande frågor och civil beredskap samt den juridiska expertisen.

 

Våra kontorslokaler ligger centralt beläget i Östersund. Vi arbetar varierat både på plats och distansoberoende. Arbetsplatsen erbjuder också friskvårdspeng, förmånsportal och pensionsrådgivning.

 

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100%

 

Arbetsuppgifter

Östersunds kommun har nyligen upphandlat en ny kommunförsäkring i samråd med avtalad försäkringsmäklare. Nästa steg i arbetet är att skapa ett processbaserat arbetssätt inom kommunens tjänstemannaorganisation gällande försäkringar och skadestånd. Syftet med detta är att hitta ett proaktivt arbetssätt och på så sätt minska antalet skador på kommunens tillgångar. För att lyckas med detta behöver ett verksamhetsstöd och en organisationsstruktur skapas i kommunen i hanteringen av framför allt skador och skadestånd.

 

I rollen som försäkring- och skadeståndsjurist kommer du att leda detta arbete framåt.

 

Utöver ovanstående kommer du att företräda kommunen och fungera som internt bollplank i försäkringsjuridiska frågor. Du bevakar också ny lagstiftning och rättspraxis och medverkar vid interna utbildningar. Som försäkringsjurist får du djupa kunskaper i försäkringsrätt och skadeståndsrätt och har också möjlighet att fördjupa dig inom andra rättsområden, t ex processrätt, entreprenadrätt och personskaderätt.

 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:

- samordna, utveckla och följa upp metoder och arbetssätt inom området

- vara uppdaterad på lagstiftning och styrning inom området och genomföra löpande uppföljningar av efterlevnaden

- leda genomförandet av skadeståndshantering på förvaltning,

- med din kompetens och erfarenhet ge råd och stöd till verksamheten

- planera och genomföra presentationer och utbildningar för att sprida kunskap

 

Arbetsuppgifter av både strategisk och operativa karaktär ingår.

 

Kvalifikationer

- Som Försäkringsjurist har du en juristexamen.

- Du behöver några års erfarenhet av juridiskt arbete (främst försäkringsrätt och skadeståndsrätt) och meriterande om du har erfarenhet av domstolsprocesser.

- Det är meriterande om du har suttit ting, eller har erfarenhet att arbeta inom offentlig sektor, företrädelsevis kommun eller Region.

- Har du erfarenhet att arbeta som skadereglerare är även det meriterande.

- Du trivs bra med självständigt arbete men tycker också om att arbeta i grupp, då en del av arbetet sker i projektform.

- Du är van vid och duktig på att uttrycka dig i tal och skrift.

- Det är viktigt att du har förståelse för systematiskt kvalitetsarbete i stora organisationer.

 

För att lyckas i rollen som Försäkringsjurist behöver du vara ansvarstagande, strukturerad och ha förmåga att organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du ska vara pedagogisk, målmedveten och tycka om att samordna och utveckla komplexa processer och projekt. Du ska kunna förmedla information så att andra förstår och vara bekväm med att tala inför en grupp. Det är också viktigt att du kan skapa goda samarbetsrelationer med andra, såväl inom som utanför organisationen. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

 

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Det ber vi dig komplettera med om det blir aktuellt med en intervju. Intervjuer sker löpande.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

chefsjurist

Linda Stenman

072-2419465

chef

Oskar Kirkbakk

072-2292675

072-2292675

facklig representant

nås via rekryterande chef

 

Sista ansökningsdag

2024-02-25

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Juridik Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Försäkring- och skadeståndsjurist