Östersunds kommun

Fastighetschef

Teknisk förvaltning, Östersunds kommun söker

 

Fastighetschef

 

Vill du vara med och utveckla och förvalta ett av Jämtlands största fastighetsbestånd?

 

Nu söker vi en fastighetschef. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med månadslön.

 

Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

 

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Därför rör vi oss ständigt framåt, och gör det med hjärtat. Vi är 5 600 medarbetare inom 400 olika yrken som ger varandra styrka och inspiration. Vi erbjuder stora möjligheter att utvecklas både professionellt och som person. Roligt för dig och bra för Östersund!

 

Var med och bygg viktiga samhällsfunktioner - både för våra medborgare och för kommunens verksamheter. Teknisk förvaltningsverksamhet är väldigt bred. Vi jobbar med allt ifrån parkskötsel, återvinning och underhåll av fastigheter till snöröjning, mark- och anläggningsjobb, vattenrening, tillagning av måltider, städ och renhållning.

 

Kommunen är miljöcertifierad enligt miljöledningssystemet ISO 14001, och förvaltningens miljöpåverkan kommer främst från bygg- och anläggningsprojekt, inköp och upphandling. Teknisk förvaltning arbetar aktivt med cirkulär ekonomi, t.ex. i form av återbruk av byggmaterial. Sektor Fastighet är certifierad enligt energiledningssystemet ISO 50 001.

 

Arbetsplatsbeskrivning

 

Sektor fastighet består av 4 enheter och drygt 75 medarbetare. Sektorn ansvarar för förvaltning av kommunens fastigheter på ca. 500 000 m2, och ansvarar för bl.a. handläggning av internhyror, prioritering av underhållbudget och sektorn ska vara en professionell beställare av drift- och projektledartjänster.

 

Arbetsuppgifter

I din roll som sektorchef är du direkt underställd förvaltningschefen. Du har personal-, budget- verksamhetsansvar. Du är närmaste chef för 7 personer, och leder sektorsledningsgruppen.

 

 

Vi arbetar processorienterat, och du kommer att vara processägare för viktiga processer, och leda dessa genom processledare. Du ansvarar för ett systematiskt kvalitetsarbete med ständiga förbättringar.

 

 

Du har en viktig roll i att bygga bra kundrelationer med våra hyresgäster, som framförallt är interna.

 

 

Det pågår ett utvecklingsarbete på sektorn, och du har en viktig roll i att skapa en kultur där alla känner sig delaktiga och allas kompetens tas tillvara.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 

- Utbildning med lämplig inriktning

- God förståelse för processinriktat arbete och organisationsutveckling

- Flerårig chefs- eller ledarerfarenhet

- God förmåga att kommunicera och föra dialog

 

Det är meriterande om du har:

 

-Kunskap och erfarenhet inom fastighetsförvaltning, byggentreprenader, fastighetsunderhåll eller konsultbranschen

 

- Erfarenheter av kvalitets- och förbättringsarbete

- Erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete

- Erfarenhet av arbete med processutveckling

- Erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och nämndsadministration

- Erfarenhet av att tidigare ha arbetat i it-system för styrning, uppföljning och ekonomi

 

För att lyckas i ditt arbete är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av vad andra gör, av andras arbete och drivkrafter. Du har därför ett intresse för hur din och andras processer samspelar för att uppnå goda resultat, och god självkännedom.

 

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga och du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du är en trygg och stabil person som kan stå för dina beslut. Vi lägger stor vikt vid ledarskapsförmågor och personlig lämplighet.

 

Vi erbjuder dig arbete i en trevlig och engagerad arbetsgrupp och kreativ miljö där samarbete är en del av en dynamisk vardag.

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför mediasäljare. Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kommunen erbjuder förmåner i bland annat Friskvårdsbidrag, Förmånsportal och möjlighet till semesterväxling.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Ulf Norlén

063-14 48 01

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-15

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 juli


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Fastighetschef