Östersunds kommun

Enhetschefer till sektor Funktionshinder

Två tillsvidaretjänster på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Vård- och omsorgsförvaltningen har ungefär 2000 medarbetare och stora delar av verksamheten kommer vara uppdelad i två sektorer. Tjänsterna tillhör Sektor Funktionsnedsättning och är direkt underställd verksamhetschef. Verksamheten i sektor Funktionsnedsättning omfattar alla insatser i LSS samt boende SoL för personer med psykiskfunktionsnedsättning, boendestöd och ett korttids SoL.

 

 

Arbetsuppgifter

I din roll har du personal- ekonomi- och verksamhetsansvar. Det innebär att du ansvarar för att tillgängliga resurser används effektivt och att verksamheten bedrivs utifrån gällande lagstiftning, kvalitetskrav och fastställda ekonomiska ramar. Du driver verksamheten så att medarbetarna känner sig delaktiga och engagerade och samverkar med andra enheter.

 

Du skall utifrån tilldelade resurser, planera, samordna, utveckla och leda verksamheten utifrån gällande lagstiftning, politiska beslut, mål och riktlinjer. Vi söker dig som: - har vilja och förmåga att ansvara för verksamhet, personal och ekonomi - är tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap och kan entusiasmera din medarbetare - har förmåga att leda utvecklings- och förändringsarbete utifrån ett helhetsperspektiv - kan prioritera, delegera och följa upp - har god kännedom om medborgarnas vardagsvillkor och intresse av att arbeta med metodfrågor

 

 

Kvalifikationer

Högskoleutbildning med inriktning mot social omsorg och/eller pedagogik, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Förutom formell kompetens krävs minst ett års erfarenhet av socialt omvårdnadsarbete. Har god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Erfarenhet att samarbeta med socialtjänst, psykiatri, eller andra aktörer. Erfarenhet inom vård- och omsorgsarbete är meriterande. Vi lägger även stor vikt vid

 

- att ditt ledarskap kännetecknas av mod, vilja och prestigelöshet och att du har god kommunikativ och strategisk förmåga.

- att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

- att du har förståelse och acceptans för den politiskt styrda organisationen och förstår din roll och ditt uppdrag.

- att du har fokus på medborgarnas behov och medarbetarnas arbetsmiljö, verksamhetsmål och resultat.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Anna Lindegren, verksamhetschef 070-304 68 61

Tina Sivertsson, facklig representant Vision 063-14 31 29

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2020-02-02

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 16 januari

Kategorier : Chef & Ledning Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Enhetschefer till sektor Funktionshinder