Östersunds kommun

Enhetschef till sektor Avfall VA, Ledningsnät

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
 
Östersund är den lilla storstaden med hög livskvalitet. Den fjällnära staden är det perfekta alternativet för dig som vill kombinera ett aktivt friluftsliv med ett utvecklande arbetsliv. Östersund har drygt 60 000 invånare och kommunen är med sina cirka 6 000 medarbetare länets största arbetsgivare. Utveckling av kommunen pågår i ett högt tempo med många stora och små stadsutvecklingsprojekt där nya stadsdelar, bostäder, service, kommunikationer, anläggningar och offentliga ytor planeras. En hållbar tillväxt är utgångspunkten i allt vårt arbete. Välkommen hit!
 
Avfall VA är en trivsam arbetsplats med 95 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, vatten- och avloppsledningsnät, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera. De närmsta åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras inom både VA och Avfallshanteringen.
 

Arbetsuppgifter

Det livsviktiga vattnet! Vill du vara med och driva Jämtlands största livsmedelsföretag? Vill du jobba som ledare i en modern och målinriktad organisation med tydligt utvecklingsfokus? Tycker du att vatten- och miljöfrågor är en viktig del av vardagen och drivs du av att utveckla både teknik och människor? Då kan du vara vår nya enhetschef inom vatten- och avloppsledningsnät!

Ledningsnätsgruppen har många kundnära kontakter med exempelvis fastighetsägare, verksamheter och byggherrar. Dessa kontakter är många gånger kommunens ansikte utåt och viktiga för att säkerställa kvalitet och service. Det handlar både om informationen som vi levererar, data som vi samlar in och kundens upplevda trygghet och professionalitet i mötet med kommunen.

Nu söker vi en ledare med stort engagemang och som tillsammans med gruppen vill fortsätta utveckla denna viktiga del av vår verksamhet. Enheten säkerställer att hela sektorn har tillgång till en kvalitetssäkrad karta över ledningsnätet som i sin tur möjliggör en effektiv hantering av drift- och byggprojekt samt tillför specialistkompetens kring VA-frågor i olika typer av kundkontakter.

I uppdraget ingår det att på strategisk nivå ansvara för enhetens styrning och ledning, personal- och kompetensförsörjning och att enheten fungerar i en decentraliserad organisation där besluten tas på rätt nivå. Du ansvarar för att driva arbetet mot kvalitetsstandard ISO-9001 och verkar för ett ständigt pågående förbättringsarbete.

I din roll som enhetschef är du direkt underställd sektorchefen för Avfall VA. Du har personal-, budget-, verksamhetsansvar samt ingår i sektorns ledningsgrupp.

Tjänsten passar dig som har ett miljö- och teknikintresse och som vill utvecklas och växa i en organisation med komplex verksamhet som skapar värde för samhället genom hållbara kretslopp. Vi erbjuder ett intressant och omväxlande arbete i en organisation som tar sig an nya tekniklösningar och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla
 

Kvalifikationer

Vi värdesätter din förmåga att leda, kommunicera och samarbeta. Du har förmågan att se varje individ och samtidigt samla gruppens engagemang i syftet att nå målen och bygga framgångsrika team!

Utöver erfarenhet som ledare har du en relevant teknisk bakgrund och lämplig utbildningsbakgrund är högskole- eller civilingenjörsexamen. Du har också ett stort engagemang för miljö-, klimat- och stadsutvecklingsfrågor och vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa nätverk och samverka på ett öppet och positivt sätt.

B-körkort erfordras. Beredskap kan bli aktuellt för tjänsten.

Befattningen är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, detta innebär krav på svenskt medborgarskap.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Kristina Östling, sektorchef 063-14 36 74
Fackliga representanter nås via ovan angiven chef
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2019-11-01


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 november . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 oktober

Kategorier : Chef & Ledning Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Enhetschef till sektor Avfall VA, Ledningsnät