Östersunds kommun

Enhetschef till fastighetsteknik, Teknisk förvaltning

Vi söker Enhetschef fastighetsteknik för tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 1 april eller enligt överenskommelse.
 
Vår enhetschef kommer att sluta och vi söker nu en efterträdare och målsättningen är att kunna arbeta parallellt med nuvarande enhetschef under en kortare period.
 
Sektor fastighet är en av fem sektorer på Teknisk förvaltning inom Östersunds kommun. Östersunds kommun har drygt 5000 medarbetare och skall ge Östersunds kommuns innevånare en god samhällsservice. Teknisk förvaltning levererar tekniska tjänster inom bl.a. vatten, fastigheter, fritidsanläggningar, renhållning och parker och på förvaltningen arbetar ca 700 personer. Sektor fastighet ansvarar för Östersunds kommuns totala fastighetsbestånd om ca 500 000 kvm och har dryga 60 medarbetare.
 
Enhet fastighetsteknik tillhör Sektor fastighet och det arbetar i dagsläget 25 personer på enheten som har ett brett uppdrag omfattande underhålls- och investeringsplanering och driftteknik för Östersund kommuns fastighetsbestånd samt bostadsförsörjning för behövande innefattande hyresadministration av dryga 1800 lägenheter samt bostadsrätter och parkeringsplatser. Även tomträtter och arrendeavtal för Östersunds kommun hanteras av enheten. Utöver detta handläggs också ärendena för bostadsanpassning inom enheten. Enhetens personal består av ingenjörer, arbetsledare, driftstekniker, besiktningsmän och handläggare och är en kvalificerad och kunskapsintensiv enhet.
 

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef har du ekonomi-, personal- och verksamhetsansvar. Det innebär ett helhetsansvar för att verksamheten drivs enligt gällande lagstiftning och fastställda ramar, samt myndighetsutövning inom bostadsanpassning. Ett stort fokus ligger på att vidareutveckla teamet som helhet och skapa strukturer som kan på ett flexibelt sätt möta de krav som ställs utifrån förändringar inom Östersunds kommuns kärnverksamheter.
 
Du förväntas också vara en del av sektor fastighets ledningsgrupp och därigenom bidra till hela sektorns utvecklingsarbete.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som
· har ett helhetsperspektiv
 · är tydlig och kommunikativ samt engagerad i ditt ledarskap 
· har förmågan och trivs med att driva utvecklings- och förändringsarbete framåt 
· har vanan att delegera och följa upp stora mängder av uppdrag 
· är prestigelös och van att kommunicera internt och externt

Krav
· högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant t.ex. ingenjör eller ekonom, alt. erfarenheter förvärvade på annat sätt
· chefserfarenhet

Meriterande
· erfarenhet av ingenjörsarbete inom fastighetsförvaltning eller byggbranschen i stort
· erfarenhet av att leda genom andra - chefer eller arbetsledare
· erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation
· kunskap och erfarenhet av hyreslagen och hyresadministration
· erfarenhet av lagstiftningen kring bostadsanpassning
· ledningsgruppserfarenhet

Du som söker har förståelse för att du skall leda en del av den kommunala verksamheten som ger förutsättningar för kärnverksamheten att lösa sina uppdrag. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper då vi i första hand söker en engagerad och driven chef och ledare och i andra hand någon med erfarenhet av fastighetsförvaltning.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner 

Hans Green sektorchef 063-14 46 12
Lennart Gustafsson facklig representant Vision 070-528 29 88
Richard Lindberg facklig representant Sveriges Ingenjörer 070-275 82 10
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2020-02-26


Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 26 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Enhetschef till fastighetsteknik, Teknisk förvaltning