Östersunds kommun

En arbetscoach till Arbetsmarknadsenheten

Sommarvikariat på heltid med eventuell möjlighet till förlängning, tillträde enligt överenskommelse.

 

Arbetsmarknadsenheten tillhör sektor kompetens, arbete och försörjning. Inom sektorn finns också Navigatorcentrum, Lärcentrum, Integrationsservice och Försörjningsstöd.

 

 

Arbetsuppgifter

Som arbetscoach är du dagligen med individerna ute på arbetsplatsen. Du stöttar individerna med målsättning att de ska fungera och trivas på en arbetsplats för att kunna närma sig den reguljära arbetsmarknaden. Stödet kan vara både psykosocialt och praktiskt. På arbetsplatsen denna tjänst riktar sig mot ingår administration i uppdraget bland annat med dokumentation till arbetsförmedlingen vad gäller arbetsträningar. Ett nära samarbete sker med övriga medarbetare inom sektor arbetsmarknad och lärande, chefer på arbetsplatsen och övriga aktörer runt individerna.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet att arbeta med människor i coachande befattning, gärna med fokus mot arbete eller utbildning. En lämplig utbildningsbakgrund är en utbildning med fokus på möten med människor som till exempel socionom eller behandlingspedagog. Du har stort intresse och en naturlig förmåga att lyssna på och ha vägledande samtal med människor, samt förmåga att se möjligheter till utveckling. Du är drivande och problemlösande i arbetet. Du bör också ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta självständigt. Det är en fördel om Du har kunskap och kännedom om kommunens olika verksamheter samt kunskap om den statliga arbetsmarknadspolitiken och den lokala arbetsmarknaden. Det är en fördel om du utöver svenska även har kunskap i språk som arabiska eller tigrinja. Störst vikt lägger vi dock vid de personliga egenskaperna.

 

Eftersom detta i första hand är ett sommarvikariat är det viktigt att du har möjlighet att arbeta över hela sommaren.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Upplysningar

enhetschef

Frida Tell

063-14 37 19

072-225 67 70

 

facklig representant Vision

Maria Kristiansson

072-200 45 50

 

Sista ansökningsdag

2021-03-05

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 9 februari

Kategorier : Samhälls- & Beteendevetenskap Övrigt


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb En arbetscoach till Arbetsmarknadsenheten