Östersunds kommun

Elevassistent Sörgårdsskolan läsåret 23/24

Östersunds kommun, Barn- & utbildningsförvaltning söker

Elevassistent Sörgårdsskolan läsåret 23/24

1-2 tjänster, tillsvidare och/eller vikariat 50-100 % med start till HT2023

 

Östersund är upplevelsemetropolen i hjärtat av naturen, med fjäll runt knuten och evenemang i världsklass. Här varvas aktivt friluftsliv med utvecklande arbetsliv, det är nära till jobb, vänner och skola. Östersund är också den expansiva universitetsstaden, där forskning och näringsliv utvecklas tillsammans, samtidigt som nya stadsdelar uppstår och utbuden breddas. Östersund är spännande nu, och du är välkommen att växa med oss.

 

Sörgårdsskolan i Brunflo ligger cirka två mil utanför Östersund, fint belägen med idrottsanläggningar, badhus och fina skogsområden i skolans närhet. Skolan har för närvarande cirka 100 elever i åldershomogena klasser i årskurs F-3.

 

Arbetsuppgifter

Som elevassistent i skola och fritidshem är du elevstöd vid undervisning och socialt samspel i fritidshemmet tillsammans med andra pedagoger samt deltar som resurs i skolarbetet i någon/några klasser. Du arbetar i skolans arbetslag där du tillsammans med kollegorna bedriver verksamhet med aktiviteter som följer uppsatta mål.

Fritidshemmet har två avdelningar.

 

På fritids bedriver vi vårt huvudsakliga systematiska kvalitetsarbete och kompetensutveckling främst på:

. 4 st planeringsdagar, inbland delvis samtidigt med skola

. 2 st planeringsdagar med skola

 

Utöver detta har vi arbetskvällar, gemensam fritidsplaneringstid samt enskild planering.

 

Både skola och fritidshem är aktiva i värdegrundskonceptet PAX som syftar till att skapa lugn, trygghet, glädje och studiero. Vi arbetar ständigt med att utveckla lärandet för elever och personal i fritidshemmet genom planerad fri lek och styrda aktiviteter för att uppnå mål och centralt innehåll i Läroplanen.

 

Stor vikt läggs på att utveckla elevernas sociala förmågor för att de ska kunna ta ansvar för sig själva och andra.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med innehåll av pedagogik, ledarskap, social omsorg, NPF-problematik, psykisk ohälsa m.m, gärna med inslag av utomhusverksamhet, men vi tar gärna emot personal med likvärdig utbildning och erfarenhet.

 

Vi ser gärna att du har god samarbetsförmåga även under stressade förhållanden, är utvecklingsbenägen och är i allmänhet en lugn och stabil person som sätter eleven i främsta rummet. Du förstår att många barn är i behov av stöd i det sociala samspelet och att vi vuxna har en tydlig roll i att vara ett stöd i detta arbete.

 

Meriterande är om du sedan tidigare arbetat med och har utbildning i PAX, Utmanande barn på F-3 skola med Fritidshem

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell anställning.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

rektor

Jesper Englund

073-270 24 02

facklig representant

Cathrin Larsson

 

Sista ansökningsdag

2023-03-31

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 9 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 14 mars

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Elevassistent Sörgårdsskolan läsåret 23/24