Östersunds kommun

Ekonom

Tjänsten är tillsvidare på heltid (100%) med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Varje medarbetares kunskap, engagemang och bemötande är en viktig del av den samlade bilden av kommunen.

 

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är social- och arbetsmarknadsnämndens professionella stöd och svarar bland annat för stöd till familjer och enskilda. Förvaltningen har cirka 300 medarbetare och är, förutom stab/ledning, organiserad i tre sektorer: sektor Öppenvård, sektor Barn Vuxen och sektor Kompetens Arbete Försörjning.

 

Ekonomienheten, som består av åtta personer, är en stabsenhet som har det övergripande ansvaret för ekonomistöd till förvaltningens verksamheter. Enheten arbetar med redovisning, bokslut, budget, uppföljning, analys och prognos för hela förvaltningen. I enhetens uppdrag ingår även att säkerställa och utveckla ekonomistyrning samt skapa förutsättningar för god ekonomisk hushållning i förvaltningen.

 

Arbetsuppgifter

Uppdraget som ekonom ger dig en god inblick i förvaltningens spännande och intressanta verksamheter. Du kommer att arbeta konsultativt och stödjande mot förvaltningens chefer.

 

Uppgifterna utgörs framförallt av:

. arbete med budget, prognos, uppföljning och bokslut

. framtagande av underlag till relevanta ekonomiska analyser, sammanställningar och rapporter

. ge stöd, service och utbildning till chefer och övriga berörda i verksamheten

. arbete med ständiga förbättringar genom att aktivt delta i utveckling och effektivisering av arbetssätt och processer.

 

Inom ekonomiområdet strävar vi efter helhetssyn, högre effektivitet och ökad kvalitet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, gärna från en politisk styrd organisation. Du har mycket goda kunskaper i Excel och en god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

 

Som person har du ett strukturerat arbetssätt och ett serviceinriktat förhållningssätt där du drivs av en vilja att hjälpa och leverera lösningar. Du motiveras av att fördjupa dig i detaljer, samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken och se helheten. Du har en god analytisk förmåga och i samarbetet med andra är du nyfiken, lösningsinriktad och prestigelös. Du är noggrann, strukturerad och flexibel inför verksamhetens behov.

 

Genom dina personliga egenskaper och din kommunikativa förmåga inger du förtroende. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra samt trivs med att dela med dig av din kunskap vilket bidrar till att chefer och medarbetare förstår de ekonomiska processerna.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.  

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare. 

 

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Upplysningar

 

ekonomichef

Christina Granlöf von Leitgeb

063-14 38 40

facklig representant Vision

Ann-Christin Lundhag

063-14 41 59

 

Sista ansökningsdag

2023-06-07

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 15 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Ekonom