Östersunds kommun

Coach med språkkompetens i arabiska till Arbetsmarknadsenheten

Vikariat 1 år. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

 

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen har cirka 350 medarbetare fördelat på tre sektorer.

 

En av sektorerna är Kompetens arbete och försörjning där arbetsmarknadsenheten ingår. Inom sektorn finns också Lärcentrum, Integrationsservice och Försörjningsstöd. Inom sektorn arbetar cirka 100 medarbetare.

 

Arbetsmarknadsenhetens uppdrag är att stödja våra medborgare till arbete eller studier samt erbjuda arbetsgivare stöd i sin kompetensförsörjning. Arbetet sker i nära samarbete med Arbetsförmedlingen, regionen, andra myndigheter och samarbetspartners. Arbetsmarknadsenheten ansvarar också för feriepraktik för ungdomar samt det lagstadgade kommunala aktivitetsansvaret för ungdomar under 20 år.

 

Inom arbetsmarknadsenheten arbetar cirka 35 personer i olika roller, exempelvis coacher, arbetsmarknadshandläggare och koordinatorer. Uppdragen inom enheten består bland annat av matchning, jobbspår, handledning, kartläggning, coachning, praktik, arbetsträning och subventionerade anställningar för medborgare. Enheten jobbar också med olika typer av gruppaktiviteter och kurser. Allt syftar till att öka graden av självständighet för våra medborgare samt bidra till näringslivet och offentlig sektors behov av kompetensförsörjning. Arbetsmarknadsenheten är uppdelad i fyra områden med en områdeskoordinator per område.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som coach med språkkompetens deltar du och driver olika aktiviteter för medborgare i behov av stöd för att närma sig arbete eller studier. Du jobbar individnära och med grupper. Du coachar, matchar och följer med medborgare till arbetsplatser. Med din språkkompetens blir du en viktig del i individens resa mot jobb eller studier, dennes utveckling och bryggan mellan individen och samhället i de delar stöd behövs. Du jobbar nära områdeskoordinator och kollegor inom området.

 

Kvalifikationer

Du har gymnasieexamen, förstår och gör dig förstådd i svenska språket samt arabiska. Du har insyn i hur den svenska arbetsmarknaden fungerar och har god samhällsorientering.

 

Det är meriterande om du har språkkompetens i fler språk utöver arabiska samt flertalet arabiska dialekter. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att jobba nära människor och har en förförståelse om olika behov som kan finnas när man står längre ifrån arbetsmarknaden.

 

Som person arbetar du självständigt, planerar och tar initiativ. Du är flexibel och har förmåga att samarbeta med kollegor och samarbetspartners.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

sektorchef

Karin Ramström

063 14 37 76

enhetschef

Jens Fladvad

063-14 37 60

facklig representant Vision

Maria Kristiansson

072-200 45 50

 

Sista ansökningsdag

2023-03-31

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 9 mars

Kategorier : Offentliga jobb Övrigt


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Coach med språkkompetens i arabiska till Arbetsmarknadsenheten