Östersunds kommun

Byggnadsinspektör/Bygglovsarkitekt

Tillsvidare 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Östersunds kommun växer och vi söker dig som vill vara med i det spännande arbetet med att utveckla Jämtlands största stad och dess omland. Utvecklingen av det framtida Östersund är ett lagarbete med många inblandade och Samhällsbyggnadsförvaltningen har en central roll i denna utmaning. Förvaltningen har en bred kompetens inom samhällsbyggnadsområdet fördelat på tre avdelningar: plan och bygg, miljö och hälsa samt kart och lantmäteri. Gemensamt med andra förvaltningar skapar våra 75 medarbetare förutsättningar för en attraktiv och långsiktigt hållbar utveckling av kommunens fysiska miljö. Inom plan- och byggavdelningen arbetar 25 personer med kommunens fysiska planering, bygglov och tillsyn.

 

Arbetsuppgifter
Du blir en del av byggruppen som är delaktig i kommunens bebyggelseutveckling och ansvarar för bygglov, rådgivning och tillsyn inom byggverksamheten i kommunen. Du kommer att självständigt handlägga bygglov, anmälningsärenden, förhandsbesked, strandskyddsdispenser, tillsynsärenden mm. Du ska också ge råd och upplysningar om byggande både internt inom kommunen och till allmänhet och företag.

 

Kvalifikationer
Du är byggnadsingenjör, civilingenjör, arkitekt eller har annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper om och dokumenterad erfarenhet av plan- och bygglagen. Erfarenhet av att arbeta som byggnadsinspektör, praktisk byggerfarenhet och husprojektering är en merit, liksom kunskaper inom VVS-området.

Vi värdesätter din förmåga att ta eget ansvar och initiativ, att du är noggrann och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Eftersom vi har många kontakter med såväl erfarna som ovana byggare, är det viktigt att du är pedagogisk, serviceinriktad och tycker om att kommunicera med andra.

Arbetsplats- och tillsynsbesök kräver att du har B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

stadsarkitekt

Maria Boberg

063-14 37 66

facklig representant Sveriges Arkitekter

Sara Andersson

063-14 38 89

facklig representant Sveriges Ingenjörer

Sofie Öhrman

063-14 47 07

 

 

Sista ansökningsdag

2021-08-28

 

 

 

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 28 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 7 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Byggnadsinspektör/Bygglovsarkitekt