Östersunds kommun

Automationspersonal till VA

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Östersund växer! Utveckling av kommunen pågår i många stora och små stadsutvecklingsprojekt där nya stadsdelar, bostäder, service, kommunikationer, anläggningar och offentliga ytor planeras. En hållbar tillväxt är utgångspunkten i allt vårt arbete.

 

Sektorn Avfall VA är en trivsam arbetsplats med snart 100 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera.

 

De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras vid Minnesgärdet, som är Östersunds största vattenverk. Enheten Dricksvatten och Automation behöver utöka bemanningen och söker därför förstärkning till avdelningen Automation.

 

Rollen för tjänsten vi söker är inte helt förutbestämd, det viktigaste är att du har intresse och erfarenhet inom automation. Kanske är du idag Automationsingenjör, Automationselektriker eller elektriker med god erfarenhet och vill fördjupa dig inom automation.

 

Arbetsuppgifter

Hos oss har du en viktig roll i arbetet med att utveckla och optimera våra maskiner och anläggningar. Du är kreativ och hittar funktionella lösningar, håller dig uppdaterad inom den senaste tekniken samt deltar i projekt för att driftsätta ny utrustning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Programmering, PLC-system (Siemens S7 Classic, TIA portal)

- HMI-system och SCADA (WinCC)

- Felsökning, montage, driftsättning

- Projektering

 

Du ingår i en arbetsgrupp om fyra personer och kommer att ha en viss delaktighet i utvecklingen av verksamheten.

 

Kvalifikationer

Högskole-/Universitetsutbildning inom automation, el, eller motsvarande erfarenhet är ett krav för tjänsten. Vi ser gärna att du har några års praktisk erfaranhet och är lösningsorienterad. Erfarenhet inom VA-teknik och elkonstruktion (CAD) är meriterande.

 

B-körkort erfordras. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Befattningen är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Rekrytering kan ske löpande.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

Arbetsledare           

Jonas Viltfare          

076-133 82 31        

 

Automationsingenjör

Urban Lindberg       

070-349 89 14        

 

Facklig representant Vision      

Christian Forslund    

076-136 54 13        

 

Sista ansökningsdag

2020-09-30

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 18 juni

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Automationspersonal till VA