Östersunds kommun

Automationsingenjör till VA

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Östersund växer! Utveckling av kommunen pågår i många stora och små stadsutvecklingsprojekt där nya stadsdelar, bostäder, service, kommunikationer, anläggningar och offentliga ytor planeras. En hållbar tillväxt är utgångspunkten i allt vårt arbete.

 

Sektorn Avfall VA är en trivsam arbetsplats med 90 engagerade medarbetare som går en spännande framtid till mötes. Sektorn arbetar med både avfall och VA och ansvarar för drift, underhåll och utveckling av vattenverk, avloppsreningsverk, avfallsanläggning, återvinningscentraler med mera.

 

De närmaste åren kommer ett stort investeringsprogram att genomföras vid Minnesgärdet, som är Östersunds största vattenverk. Vi behöver nu utöka vår bemanning och söker därför en Automationsingenjör.

 

 

Arbetsuppgifter

Som Automationsingenjör har du en viktig roll i arbetet med att utveckla och optimera våra maskiner och anläggningar. Du är kreativ och hittar funktionella lösningar, håller dig uppdaterad inom den senaste tekniken samt deltar i projekt för att driftsätta ny utrustning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Elkonstruktion, CAD (Elprocad)
- Programmering, PLC-system (Siemens S7, TIA)
- HMI-system och SCADA (WinCC)
- Projektering
- Analys

Du ingår i en automationsgrupp om fem personer och kommer att ha en viss delaktighet i utvecklingen av verksamheten.

 

 

Kvalifikationer

Högskole-/Universitetsutbildning inom el- och automation, VA-teknik, eller motsvarande kunskap är ett krav för tjänsten. Du har några års praktisk erfarenhet och är lösningsorienterad. Erfarenhet inom vattenrening, livsmedel och miljöarbete är meriterande. Vi söker dig som är analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten, har god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. B-körkort erfordras.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Befattningen är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning, detta innebär krav på svenskt medborgarskap.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Urban Lindberg, automationsingenjör 070-349 89 14
Johan Franzon, enhetschef 063-14 33 18

Christian Forslund, facklig representant Vision 076-136 54 13

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-04-07

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 7 april . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör Tillverkning & Produktion Transport & Logistik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Automationsingenjör till VA