Östersunds kommun

Arbetsledare för Fritidsbanken

Tillsvidareanställning, heltid med tillträde enligt överenskommelse

 

Kultur- och fritidsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är kultur- och fritidsnämndens stöd och ansvarar bland annat för kulturskola, bibliotek, allmänkulturella frågor och bidragsgivning inom kultur och fritid. Kultur- och fritidsförvaltningen har också hand om kommunens anläggningar för idrott och fritid samt friluftslivsutveckling. Förvaltningen har cirka 180 medarbetare. Fritidsbanken Äntligen startar Östersunds kommun upp en Fritidsbank i friluftsstaden Östersund! Fritidsbanken samlar in och lånar gratis ut sport- och friluftsutrustning och arbetar för att öka tillgången till en meningsfull fritid genom att ge barn och vuxna möjlighet att prova nya aktiviteter. Verksamheten bidrar till ett hållbart samhälle genom återanvändning av utrustning samt bidrar till att nå de nationella folkhälsomålen.

 

Grunderna i Fritidsbankens verksamhet utgår från:

· Alla får låna

· Allt är gratis

· Återbrukning

 

Om arbetet

Som arbetsledare för Fritidsbanken arbetar du i ett nära samarbete med vår verksamhetsledare kring uppstart, drift och utveckling av Fritidsbanken Östersund. Personal på Fritidsbanken kommer i första hand vara deltagare i olika arbetsmarknadspolitiska insatser som syftar till att individerna ska komma i reguljärt arbete eller studier. Din uppgift blir att leda dem i arbetet på ett positivt och entusiasmerande sätt, med en tydlig målsättning att de skall växa som människor under tiden på Fritidsbanken.

 

Du ansvarar för att arbetet blir rätt utfört samtidigt som du alltid tar individuell hänsyn till de medarbetare som ingår i din grupp. Vi sätter alltid våra medarbetare först och det är viktigt att du kan planera arbetet utifrån de förutsättningar som gäller just för dagen. Vissa medarbetare stannar länge och vissa bara en kort stund. Det innebär att vi har en hög omsättning på personal. Att introducera nya medarbetare med kort varsel ingår i arbetet.

 

Förutom handledning av personer och planering av verksamheten ingår en del administrativa arbetsuppgifter. Som arbetsledare har du ett delegerat arbetsmiljöansvar för de personer som ingår i arbetslaget.

 

I uppdraget ingår att erbjuda utlåning av ett så varierat och brett sortiment av sport- och fritidsutrustning som möjligt genom att planera och genomföra insamling via privatpersoner, föreningar, arbetsplatser, återvinningscentraler m.m. Arbetslagets uppgift är att ta emot, registrera, fixa och serva all idrotts- och friluftsutrustning som kommer in. Ni kommer också fylla på i butiken och lösa logistik. En av huvuduppgifterna är att informera och inspirera de människor som kommer till Fritidsbanken kring utrustning samt Östersunds alla fritidsmöjligheter. Du kommer att tillhöra kultur- och fritidsnämndens kansli som ansvarar för konst, allmänkultur, friluftsliv, utveckling av kommunens idrottsanläggningar samt kontakt med föreningslivet.

 

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för

· Samarbeta med verksamhetsledare för att starta upp, driva och utveckla Fritidsbanken.

· Handleda deltagarna och möjliggöra lärande och personlig utveckling för att deltagarna ska närma sig jobb eller studier.

· Att i nära samarbete med Arbetsmarknadsenheten bemanna Fritidsbanken samt skapa en stimulerande och väl fungerande arbetsplats.

· Att bygga upp en attraktiv miljö i Fritidsbankens lokal som inspirerar till lån av utrustning och ökad aktivitet.

 

Kvalifikationer

· Minst några års erfarenhet av arbetsledning

· Praktisk erfarenhet av att jobba med idrotts- och friluftsutrustning

 

Meriterande om du har

· Erfarenhet av att arbeta med personer som står långt från arbetsmarknaden

· Någon form av eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap eller idrott och hälsa alternativt annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

· Erfarenhet av föreningsarbete på organisatorisk nivå och/eller erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

· Jobbat inom handel med försäljning.

 

Din personlighet och ditt arbetssätt

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt vilket kräver social kompetens, god samarbetsförmåga samt god kommunikativ förmåga. Du arbetar dagligen med att bygga relationer och nätverk, därför är det viktigt att du har en förmåga att komma väl överens med andra och förebygga och lösa konflikter. Du har vana av att jobba serviceinriktat med besökare eller kunder. Du ska trivas med att arbeta flexibelt och självständigt. Att kunna ta egna initiativ, organisera och planera sin tid är grundläggande för arbetet.

 

För tjänsten krävs att du innehar B-körkort och att du har möjlighet att i viss utsträckning jobba kvällstid och helg.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Joakim Halvarsson

063-14 36 02

 

Sista ansökningsdag

2023-03-31

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 28 februari

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Arbetsledare för Fritidsbanken