Östersunds kommun

1 st erfaren socionom/socialsekreterare till enheten för placerade barn

I vår kommun är varje medarbetare viktig på riktigt. Varje individ gör stor skillnad för många människor, genom hela livet. Det gör det lätt att bli engagerad och hitta mening. Vår ledstjärna är ett bättre Östersund. Vi på enheten för placerade barn vill bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt.

 

Enheten för placerade barn finns inom Sektor barn och vuxna på social- och arbetsmarknadsförvaltningen. Inom enheten arbetar socialsekreterare som ansvarar för all myndighetsutövning som rör barns och ungas placeringar samt familjehemssekreterare som bl a ger råd och stöd till familjehem i placeringar. Enheten handlägger också alla asylsökande barn och unga som anvisats till kommunen samt barn och unga som erhållit uppehållstillstånd i Sverige.

 

Som anställd hos oss erbjuds du förutom extern handledning även metodutveckling, friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling samt ett nära ledarskap.

 

Vikariat på 100% 241001-250630

 

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare har du kontakt med barnet eller den unge och dess biologiska nätverk. Du ansvarar bl a för att följa upp den placerades situation utifrån gällande lagstiftning, utreder ytterligare vårdbehov utifrån orosanmälningar och ansökningar och tillsätter stödinsatser samt skriver yttranden till polis, transportstyrelsen och domstol.

 

Vi jobbar enligt BBIC och Signs of Safety.

 

Arbetet innebär ett tätt samarbete med övriga kollegor inom enheten, förvaltningen och med andra myndigheter och samarbetspartners.

 

Vi har barn och unga placerade i hela Sverige vilket innebär en del resande.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och har dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga. Det är meriterande att ha erfarenhet av barnavårdsutredningar och/eller placerade barn.

 

Arbetsuppgifterna är av utredande karaktär, dokumentation och kommunikation är centrala delar i arbetet. Du som söker tycker därför att myndighetsarbetet är intressant och stimulerande och har en god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket.

 

Som person ser vi att du som söker har ett stort engagemang för målgruppen och ett genuint intresse för socialt arbete. Eftersom arbetet innebär mycket samarbete, så väl med klienter som med olika samarbetsparter både internt och externt, är det av stor vikt att du har en god förmåga att bygga relationer. Arbetet präglas även av föränderlighet, det är därför viktigt att du lätt kan förhålla dig till och anpassa dig efter omgivning och situation. Du är lugn, stabil och positiv även när det är högt tempo. I socialt arbete behöver du ofta hantera svåra situationer som kräver mod och stabilitet. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet och mognad.

 

Sist men inte minst ser vi att du har en nyfikenhet som gör att du är intresserad av att söka ny information och hålla dig uppdaterad på exempelvis lagstiftning, praxis och metoder i arbetet.

 

Har du den kompetens vi behöver? Välkommen att söka!

 

Om rekryteringen:

 

Sista ansökningsdag är 2024-08-31. Intervjuer sker löpande. Vi vill att du bifogar CV och personligt brev i din ansökan. Examensbevis behöver inte skickas med.

 

Inför eventuell anställning behöver du komplettera med examensbevis samt registerutdrag gällande misstanke- och belastningsregistret.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Sandra Melin

063-14 47 53

enhetschef

Maria Moralo

063-14 39 30

facklig representant

Nås via rekryterande chef

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-31

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 2 juli


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb 1 st erfaren socionom/socialsekreterare till enheten för placerade barn