Jurek

Projektekonom/administratör

Projektekonom/administratör

Boliden tar krafttag för att nå vårt mål att minska koldioxidintensiteten med 40 procent fram till 2030. I höst lanserar Boliden Rönnskär ett stort omställningspaket med extern finansiering för att kraftfullt minska våra CO2-utstläpp ytterligare till 2030.

 

Vi söker dig som har ett stort intresse, kompetens och erfarenhet av att utveckla framtidens hållbara och klimatneutrala metaller. Du har ett starkt företrädarskap och kan leverera utveckling i samverkan med andra.

 

Vi söker nu dig som med kunskap, ordning och reda kan bistå delprojekten som controller med administrativa uppgifter, för att tillsammans med projekt och siteledning säkerställda genomförande, redovisning och leverans.

 

Om oss

Boliden tar krafttag för att nå vårt mål att minska koldioxidintensiteten med 40 procent fram till 2030. Redan idag har vi en stark position och 2021 var vi först ut på marknaden med att lansera två kopparprodukter med betydligt lägre CO2-avtryck än våra konkurrenter, inte minst tack vara vår höga automation, elektrifieringsgrad samt stora andel cirkulärt material. I år var Boliden enda europeiska företag på Financial Times lista över företag som påvisat störst minskning i koldioxidintensitet mellan 2015–2020* relativt till lönsamhet. Det visar bland annat att vi klarar och är ledande inom vår bransch kring de allt högre kraven som ställs på klimat- och miljöområdet.

 

Men vi vill mer!

Boliden Rönnskärs smältverksamhet i Skelleftehamn är en viktig aktör för att säkra tillgången till hållbart framställda bas och ädelmetaller i Sverige och Europa, avgörande för att vi tillsammans ska klara den gröna omställningen bort från fossilberoende. Verksamheten är även en föregångare när det gäller återvinning, cirkulära och komplexa råmaterial. I höst lanserar vi ett stort omställningspaket med extern finansiering för att kraftfullt minska våra CO2-utstläpp ytterligare till 2030.

 

Om jobbet

Som ekonomiadministratör/projektekonom/controller kommer du att arbeta med ekonomi och administration relaterat till Boliden Rönnskärs utvecklings- och projektmedel.

 

Arbetet innebär breda kontaktytor, såväl internt som externt. Här följer vi verksamhetens behov och är snabba och flexibla i utvecklingen av processer och arbetssätt samt förmåga att självständigt hålla sig ajour med regelverk och tillhörande riktlinjer för projekt och redovisning.

 

Om tjänsten

Du kommer i första hand att arbeta inom projektadministration och redovisning för de externfinansierade projekt på Boliden Rönnskär som gemensamt syftar till att minska industrins CO2-utstläpp samt gemensamt genom kompetensutvecklingsinsatser bidra till en grön omställning av industrin.

 

Tjänsten är placerad på vår projektavdelning men har nära samarbete med aktiva projekt och dess projektledare i andra delar av organisationen. Vanligt förekommande arbetsuppgifter i den här tjänsten är stöd vid upphandling, underlagsinsamling, löpande redovisning och rapportering till finansiär, fakturering, bokföring, projektuppföljning och övrig projektadministration. Det kan även förekomma uppdrag för att bidra till kommunikation i och runt projektens utveckling och framdrift, tex kan det omfatta kommunikationsuppdrag, presentationsunderlag mm.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, men vi använder oss av 6 månaders provanställning till att börja med. Anställning sker under förutsättning att externa medel anhålls enligt plan. Arbetsställe är Boliden Rönnskär i Skelleftehamn.

 

Vi söker

Som person är du serviceinriktad, kvalitetsmedveten och strukturerad. Du trivs i en kommunikativ miljö med många kontaktytor och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du har lätt för att lära och ser till att hålla dig uppdaterad inom ditt område. Vidare är du ambitiös och tycker det är roligt med nya utmaningar. Du har ett stort intresse för ekonomi, administration och en vilja att utvecklas.

 

Kvalifikationer

Krav:

  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller utbildning/erfarenhet som sammantaget bedöms likvärdig
  • Minst 2 års yrkeslivserfarenhet inom relevant område
  • Erfarenhet av EU-finansierade projekt och tillhörande redovisning/administration

Meriterande:

  • Erfarenhet från arbete inom utvecklingsprojekt
  • Erfarenhet från arbete inom processindustri

 

För rätt person erbjuder vi omväxlande arbetsuppgifter i en annorlunda och spännande bransch. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar mod, omsorg och ansvar. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet mm

 

Arbetstid

Kontorsarbetstid 38,75 timmar per vecka

Tillträde

Snarast efter överenskommelse

Upplysningar

Avdelningschef Urban Walter. Tel: 070-349 12 41 eller e-post: urban.walter@boliden.com

Facklig information

Joachim Pettersson, Sveriges Ingenjörer, tel 0910-77 31 75

Jan-Ove Fahlgren, Unionen, tel 0910-77 38 34

Anders Wikström, Ledarna tel 0910-77 37 76

                     

Sista ansökningsdag 2022-08-31

 

Ansökan

Du skickar in din ansökan och CV via vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Lediga jobb. Frågor angående din ansökan besvaras av Eva Lindberg tel. 0910-773494, e-post: eva.lindberg@boliden.com.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Skelleftehamn . Publicerat : 13 juli

Kategorier : Ekonomi & Finans Kontor & Administration Projektledning


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Projektekonom/administratör