FRA

Windowsspecialist till svensk underrättelsetjänst

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en ansvarstagande och driven problemlösare för arbete med drift och förvaltning av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som Windowsspecialist hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för drift, underhåll och vidareutveckling av produktionssystem och IT-infrastruktur inom gruppens arbetsområden. En viktig del av arbetet är att säkerställa en effektiv driftsmiljö. Andra arbetsuppgifter omfattar exempelvis övervakning, felsökning, underhåll och administration av system på primärt Windowsplattformen. Du kommer ansvara för förvaltningsaktiviteter, planera, samverka och genomföra dessa på utsatt tid. Uppdraget är självständigt, men alltid i nära samarbete och med stöd från kollegor i gruppen. Samarbete sker också med närliggande enheter som bland annat arbetar med arkitekturfrågor. Då merparten av systemen har höga säkerhetskrav så kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag. Resor kan förekomma i tjänsten.


Du kan
Vi söker dig söker som känner igen sig, och uppfyller nedan krav:
• Gymnasieexamen
• Fyra års aktuell erfarenhet av arbete med drift och förvaltning av Windows-server och Active directory
• MS SQL server
• Kunskap och vana att administrera senaste versionerna av Windows Server OS
• Powershell scripting
• GPO hantering
• Goda språkkunskaper i svenska samt obehindrat kunna läsa och förstå teknisk dokumentation på engelska

Utöver ovan skallkrav ser vi det som meriterande om du har:
• Högskoleutbildning med IT-inriktning
• Arbetat med förvaltning och drift av Windows server och Active directory i minst 10 år
• Erfarenhet av att arbeta med drift av: e-post system, virtualisering, Linux server och PKI


Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmågan att behålla lugnet även i mer pressande situationer och bibehåller fokus på rätt saker. Vi söker efter dig som uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och som på ett effektivt sätt strukturerar ditt arbete. Du kommer ofta på nya sätt att angripa problem och har förmågan att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du har en förmåga att analyserar situationer för att identifiera ologiska lösningar och kan förutse problem för att utveckla effektiva och genomförbara lösningar på ett strukturerat sätt. För att trivas hos oss har du lätt för att samarbeta och du har en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera resultat. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att uppnå synergieffekt tillsammans med andra. Detta för att du prioriterar kundnöjdhet och vill hjälpa våra intressenter med deras utmaningar.


Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 66. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-10-16.
Referensnummer 3228/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-10-16

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 16 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 20 september

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Windowsspecialist till svensk underrättelsetjänst