FRA

Virtualiseringspecialist

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven problemlösare som för arbete med våra virtualiseringsmiljöer och IT-infrastruktur vilket innebär ett viktigt stöd till underrättelseverksamheten. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Tillsammans med dina kollegor utgör du ett viktigt stöd till vår underrättelseverksamhet där ni ansvarar för drift, underhåll, förvaltning och utveckling av virtualiseringsmiljöer samt delar av vår IT-infrastruktur. Du kommer att jobba tätt ihop med flera team för att säkerställa en modern och stabil infrastruktur, där ditt bidrag är att se till att nya system kan tas emot på ett driftsäkert och kompetenssäkert sätt.

I rollen är dina huvudsakliga arbetsuppgifter framförallt i form av:
• Utveckling, underhåll, förvaltning och administration av FRAs virtualiseringsmiljöer

Uppdraget är självständigt, men alltid i nära samarbete och med stöd från kollegor i gruppen. Samarbete sker också med närliggande enheter. Då merparten av systemen har höga säkerhetskrav, kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Utbildning med IT-inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet
• Arbetat i närtid minst 3 år i en Enterprisemiljö med installation, drift, underhåll och förvaltning av virtualiseringsmiljöer
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har kunskap om:
• Lagringslösningar
• Virtualiserade nätverk
• Självbetjäningsportal kopplat till virtualiseringsmiljöer
• Containers
• Windows Server OS (grundläggande kunskap)
• Linux (grundläggande kunskap)

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper där det är viktigt att har en positiv attityd mot ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du kommer ingå i något av våra DevOps team där vi värderar ett starkt samarbete med varandra.  Allt arbete utgår ifrån teamets leveranser vilket gör att vi värdesätter kundfokus och det är därför viktigt att du kan ta egna initiativ för att lösa kunders problem. Du trivs med komplexa frågor och har god förmåga att analysera och bryta ner problem i dess beståndsdelar. Vi söker dig som kan ta fram kort- och långsiktiga planer samt prioriterar att ditt arbete blir utfört på ett strukturerat sätt för att uppnå olika målbilder.

Din tekniska bas inom IT är viktig men din attityd att lära dig nya saker och att utvecklas är än viktigare.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 45 34. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-03-03.
Referensnummer 4116/20.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-03-03

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : Om 20 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 februari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Virtualiseringspecialist