FRA

Underrättelseledare till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en underrättelseledare till avdelningen för signalunderrättelser som vill vara med och leda arbetet med att skapa förståelse för vad som egentligen händer i världen. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som underrättelseledare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning och analys samt levererar underrättelser och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Som underrättelseledare ansvarar du för underrättelseproduktionen inom området yt- och luftlägesbevakning men har också ett ansvar för verksamhetsutveckling på området avseende metodik och till viss del teknik.

En central del av underrättelseledarens dagliga arbete är kvalitetssäkring av rapporter före delgivning till uppdragsgivarna. Du utgör en länk mellan FRA och uppdragsgivarna och har god kännedom om deras underrättelsebehov och verkar för att svara upp mot dessa. Som underrättelseledare har du många kontaktytor, såväl internt inom myndigheten som med uppdragsgivare samt med internationella samverkanspartners. Som underrättelseledare har du ett indirekt ledarskap för ett antal medarbetare och har lätt för att skapa goda relationer. Du ingår i en större ledningsgrupp och är delaktig i arbete med planering och uppföljning av verksamhet. Tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.


Du kan

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av underrättelseproduktion och har allmänna kunskaper, samt visst intresse, för IT- och telekomfrågor. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av underrättelseproduktion med fokus på Ryssland och ryska militära plattformar. Innehar du en akademisk utbildning eller motsvarande kunskap som du tillägnat dig via arbete är det meriterande. Det är även en fördel om du har tidigare erfarenhet av ledande befattningar. För att lyckas i rollen är det värdefullt med kunskap om FRA:s verksamhetsområde.  

Det är en förutsättning att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi ser det som positivt om du har språkkunskaper i ryska eller andra relevanta språk för verksamhetsområdet.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som med stor integritet och ett gott omdöme har förmågan att strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en förmåga att förutse problem och anpassar ditt arbete därefter i både lång- och kortsiktiga planer. Du drar lärdom från erfarenheter och feedback från omgivningen för att utveckla din kompetens och prestation över tid. Tydlig kommunikation är en naturlig del av ditt arbetssätt och vi ser även att du har en god samarbetsförmåga. Inom rollen som underrättelseledare kommer du att ha många kontaktytor och behöver ha lätt för att etablera nya kontakter för att bygga eller stärka relationer i yrkesmässiga sammanhang. I ditt beslutsfattande tar du stor hänsyn till uppdragsgivare och försöker aktivt att hitta lösningar som bäst motsvarar deras behov.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rekryterande chef på telefon 010-557 41 50. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-05-22.
Referensnummer 4454/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-05-22

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 22 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Underrättelseledare till FRA