FRA

Systemutvecklare med underrättelsefokus

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en systemutvecklare med underrättelsefokus till vårt team i Stockholm som vill vara med och utveckla framtidens access- och inhämtningssystem. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

I denna roll hör du till avdelningen för Signalunderrättelser och du får kombinera dina tekniska kunskaper med omvärldsintresse och bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare.

Vårt team jobbar med att utveckla framtida verktyg för FRA:s kärnverksamhet inom accessområdet. Detta sker primärt i Linux-miljö och innefattar både arkitektur, nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning. Vi ansvarar för hela teknikstacken, från hårdvarunära utveckling till utveckling av GUI:n. Vi har friheten att använda de verktyg som vi tycker är bäst lämpade för att angripa våra verksamhetsproblem. Du kommer att sitta mitt i verksamheten för att få kontakt med både beställare och användare i flera olika verksamhetsdelar.

Du kommer även att arbeta med konceptutveckling där du är med och tar fram bärande idéer för nya lösningar.

Arbetet sker fritt, omväxlande och under stort eget ansvar både i grupp och enskilt. Resor i och utanför Sverige kan förekomma.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det

Du kan

Du har relevant utbildning inom IT på högskolenivå alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi ser att du har arbetat som systemutvecklare och har erfarenhet av utveckling i Linux-miljö.

Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom några av följande områden:
- Java, C#, C, Javascript, Rust, Go
- Scriptspråk såsom Python och bash
- DevOpsverktyg, t. ex. Git, Ansible, Jira
- Design och utveckling av användargränssnitt
- Nätverkskunskap (switchar, routrar, protokoll)

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett stort intresse för utveckling, drivs av teknisk problemlösning och bidrar med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Detta bidrar du med genom din förmåga att kommunicera och samarbeta med andra, kollegor såväl som samarbetspartners. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Som person är du trygg i dig själv, har ett gott omdöme och anpassar dig för att samverka samtidigt som du har en integritet att med din kompetens säga ifrån där det behövs. Du har en positiv attityd, brinner för teknik och har viljan att utvecklas och ständigt lära dig nytt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig teamledare på telefon 010-557 53 33. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-05-26.
Referensnummer 2024FRA449.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Systemutvecklare med underrättelsefokus