FRA

Supporttekniker

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu letar vi efter en medarbetare till vårt servicedeskteam. Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter i en spännande IT-verksamhet. Är du den vi söker får du möjligheten att använda dina tekniska kunskaper för att FRA ska kunna utföra sitt uppdrag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

I den här rollen får du kombinera din tekniska kompetens och din problemlösningsförmåga. Du trivs att arbeta i ett högt tempo och att ständigt utmanas. I rollen som supporttekniker ingår du i vårt servicedeskteam där stort fokus ligger på att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla arbetssätt och verktyg för att ge optimal support i alla lägen. I en miljö som skyddas av höga säkerhetskrav.

Arbetet innebär att övervaka, felsöka och supportera hela myndighetens tekniklösningar. Du kommer ha omfattande kontakter med användare, beställare och leverantörer. Hos oss får du ett varierande arbete där du får möjlighet att utvecklas och bygga upp ett stort kontaktnät inom verksamheten tillsammans med kunniga, positiva och engagerade kollegor. Det kan förekomma resor i tjänsten.


Du kan

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och har en gymnasial examen, gärna inom IT. Du är nyfiken på ny teknik och vill lära dig nya tekniska system och lösningar. Körkort ser vi som meriterande.

För att vara rätt person för det här jobbet behöver du ha erfarenhet av arbete som on-site tekniker, supporttekniker eller liknande arbete och ha kunskap inom:

• Felsökning och support på datorer eller tunna klienter
• Microsoft klientoperativ och Officepaket
• Hårdvara
• Nätverk
• Active Directory

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper inom något av följande områden:
• Mötesrumsteknik
• Linux
• SCCM
• Ärendehantering


Du är

För det här jobbet är personliga egenskaper lika viktiga som tekniskt kunnande. Rollen förutsätter att du vill jobba med service till andra och att du är uthållig. Hos oss är samarbete och sammanhållningen i gruppen viktig och vi söker därför dig som är bra på att samarbeta och skapa resultat tillsammans med andra. Rollen innebär även självständigt arbete och du behöver därför ha driv och förmåga att ta initiativ i arbetet. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du blir engagerad av utmanande problemställningar där du får bidra med din expertis, samtidigt som du har förmåga att fokusera och prioritera. Detta i en verksamhet som ställer stora krav på sekretess.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 40 58. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-06-26.
Ange referensnummer 3105/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-06-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Supporttekniker