FRA

Kryptolog med intresse för reverse-engineering

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu nyfikna och uthålliga kryptologer med intresse för reverse-engineering till avdelningen för cyberverksamhet. Tillhör du dem vi söker kan vi erbjuda ett spännande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med att göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Just nu söker FRA kryptologer. Du kommer tillhöra kryptokontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Som kryptolog ingår du i en grupp som arbetar med att utveckla och implementera matematiska och kryptologiska metoder för att omsätta dessa till underrättelseproduktion i signalunderrättelseverksamheten. Din roll i gruppen kommer vara att analysera kryptoimplementationer i mjukvara, s.k. reverse-engineering, och omsätta dina resultat till leveranser.   

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom kryptologi, matematik och IT-säkerhet, där vi tar tillvara varandras idéer och aktivt hjälps åt för att tillsammans nå resultat. Förutom samarbetet med din enhet så samverkar du med övriga delar av avdelningen för cyberverksamhet samt med andra delar av myndigheten. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer framförallt att vara:

• Reverse-engineering av mjukvara.
• Fortbildning inom området reverse-engineering.
• Analysera kryptoimplementationer ur ett säkerhets och sårbarhetsperspektiv.
• Mjukvaruutveckling.
• Analys av matematiska och kryptologiska metoder.

Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och vi ser mycket positivt på att du i tjänsten håller dig uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Doktorsexamen inom datavetenskap, matematik, fysik, datateknik eller liknande områden. Alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivet.
• Goda kunskaper i programmering.
• God vana att arbeta i Linux-liknande operativsystem på kommandoradsnivå.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom ett eller flera av nedanastående teknikområden:
• Reverse-engineering av mjukvara.
• Programmeringskunskaper i Python, C/C++, Rust, Assembly.
• Ghidra, IDA eller annan mjukvara för reverse-engineering.
• Kryptologi eller Cybersäkerhet.
• Kunskap om kompilatorer och datorarkitekturer.
• Utveckling av appar.

Tidigare erfarenhet av reverse-engineering är inget krav för att söka men vi tror att du är nyfiken på hur mjukvara och säkerhetslösningar och implementationer fungerar.  

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom du kommer att lösa komplexa problem så är det viktigt att du är analytisk och uthållig. Du är ansvarstagande och kommer med kreativa idéer och initiativ som främjar arbetet. Din förmåga att anpassa dig till förändrade omständigheter gör att du ser möjligheter i förändringar och fortsätter att arbeta konstruktivt även i mer pressade situationer. Du värdesätter kunskapsutbyte och har god förmåga att samarbeta. 

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 52 72. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-06-21.
Referensnummer 4533/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-06-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 21 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Kryptolog med intresse för reverse-engineering