FRA

Fullstackutvecklare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en nyfiken fullstackutvecklare som vill arbeta med utveckling och förvaltning för oss i Göteborgsområdet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Nu söker vi en fullstackutvecklare till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten.

Du kommer arbeta med att utveckla nya system, arbeta med vidareutveckling samt förvaltning av befintliga system. I din roll är samarbete viktigt, både inom teamet och mot verksamheten där du kommer vara behjälplig i frågor kring val av design, arkitektur, implementation och testning.

Arbetsgruppen du kommer till består av flertalet medarbetare som är seniora i sina roller, erfarenhetsutbytet är stort och det finns alltid någon man kan vända sig till vid frågor. Det är en bred roll men arbetet genomför du tillsammans med dina kollegor i många steg.  Du kommer att utgöra en viktig del av ett mindre team som arbetar med alla delar från lagring, processning till användargränssnitt, i en miljö som uppmuntrar kreativitet och nytänkande. Teamet använder agila metoder såsom Scrum.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du kan hantera det. Resor förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Utbildning som civilingenjör/högskoleingenjör alternativt har erhållit motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet
• Kunskaper inom objektorienterad utveckling i Java
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du:
• Har kunskaper inom databaser (NoSQL/ SQL), JavaScript, testning av webgränssnitt eller distribuerade system och/eller kunskaper i Kubernetes
• Är bekväm med att arbeta i Linuxmiljö.

För den här tjänsten kan du komma direkt från din utbildning men arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, testdriven utveckling och agila arbetssätt/Devops är meriterande.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är nyfiken inför att lära nytt och utvecklas utifrån erfarenheter och feedback från omgivningen. Du har lätt för att samarbeta med andra och du värdesätter kunskapsutbyte mellan kollegor samt stödjer andra i strävan att uppnå gemensamma mål. Vi söker dig som har lätt för att etablera nya kontakter och upprätthålla redan befintliga relationer. Du har förmåga att utvärdera och analysera vilka konsekvenser en handling eller ett beslut har för beställare eller användare. Att vara problemlösande och se till helheten är egenskaper som är till din fördel och du kan använda dem för att ta fram såväl kort- som långsiktiga planer som är övergripande och realistiska.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rekryterande Chef på telefon 010 557 4600. Fackliga företrädare nås på samma nummer. Uppge alltid annonsnummer i samband med frågor gällande tjänsten.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-05-30
Referensnummer 3383/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Västergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-05-30

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 2 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Fullstackutvecklare