FRA

FRA söker Windowsspecialist

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en Windowsspecialist med fokus på drift och förvaltning av FRA:s  servermiljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Windowsspecialist med fokus på drift och förvaltning av FRA:s  servermiljö på Windowsplattform hör du till en enhet inom avdelningen för Teknik.  Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.
 
I rollen som Windowsspecialist är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att tillsammans med dina kollegor ansvara för drift, underhåll och vidareutveckling av produktionssystem och IT-infrastruktur inom gruppens arbetsområden. Uppdraget är självständigt, men alltid i nära samarbete och med stöd från kollegor i gruppen. Dina arbetsuppgifter omfattar exempelvis:

• Att säkerställa en effektiv driftsmiljö
• Övervakning, felsökning, underhåll och administration av system på primärt Windowsplattformen
• Ansvar för förvaltningsaktiviteter, planera, samverka och genomföra dessa på utsatt tid

Samarbete sker med närliggande enheter och andra avdelningar samt till viss del med externa kontakter som leverantörer. Då merparten av systemen har höga säkerhetskrav kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag. Resor kan förekomma i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har/kan:
• Gymnasieexamen
• Fyra års aktuell erfarenhet av arbete med drift och förvaltning av Windows server och Active directory
• Erfarenhet av/kunskap om MS SQL server, Powershell Scripting och GPO-hantering
• Kunskap och vana att administrera senaste versionerna av Windows Server OS
• Goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift, samt obehindrat kunna läsa och förstå teknisk dokumentation på engelska
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Högskoleutbildning med IT inriktning
• Tio års erfarenhet av arbete med drift och förvaltning av Windows server och Active directory
• Erfarenhet av att arbeta med drift av: e-post system, virtualisering, Linux server och PKI

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmågan att behålla lugnet även i mer pressande situationer och bibehåller fokus på rätt saker. Du kommer ofta på nya sätt att angripa problem och har förmågan att anpassa dig till förändrade omständigheter. Vi söker dig som har en förmåga att analysera situationer för att identifiera ologiska lösningar och kan förutse problem för att utveckla effektiva och genomförbara lösningar på ett strukturerat sätt. För att trivas hos oss har du lätt för att samarbeta och du har en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera resultat. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter för att uppnå synergieffekt tillsammans med andra. Detta för att du prioriterar kundnöjdhet och vill hjälpa våra intressenter med deras utmaningar och överträffa deras förväntningar.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Fredrik Markusson på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-05-26.
Referensnummer 2024FRA308.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 april

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker Windowsspecialist