FRA

FRA söker säkerhetsskyddshandläggare inom SUA

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu två serviceinriktade medarbetare till säkerhetsfunktionen, varav den ena tjänsten är ett vikariat och den andra en tillsvidareanställning. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som säkerhetsskyddshandläggare ansvarar du för SUA-processen vid myndigheten. Du arbetar i huvudsak med att administrera och handlägga ärenden kopplade till SUA. Tjänsten innebär också att du ansvarar och planerar för de kontroller som görs i samband med upphandlingar. I din roll ingår att utarbeta interna rutiner, handleda inom området samt utbilda och ge råd till chefer och medarbetare inom området SUA.

Tjänsten innebär många kontaktytor, dels internt med avdelningar och funktioner och dels externt med företag och andra myndigheter. Resor i tjänsten förekommer främst inrikes.


Du kan
Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning inom säkerhetsområdet eller annan för tjänsten relevant utbildning. Du har utbildning i, eller annan motsvarande erfarenhet av att handlägga avtal inom ramen för säkerhetsskyddad upphandling. För tjänsten krävs att du har arbetat med säkerhetsskyddad upphandling och det är meriterande om du har genomfört internkontroller, gjort säkerhetsanalyser och säkerhetsplaner samt om du har utbildning inom områdena informationssäkerhet och säkerhetsprövning. Har du arbetat med operativt säkerhetsarbete i nom en försvarsnära eller brottsbekämpande myndighet eller har du kunskap om säkerhetsskyddslagstiftning, Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetstjänst alternativt erfarenhet av upphandling, ser vi även det som meriterande.

För tjänsten krävs att du har körkort samt har godakunskaper i Office-paketet. Du behärskar även både svenska och engelska i tal och skrift.


Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs med att vara del av ett team och har god samarbetsförmåga men är samtidigt självständig och självgående. För att lyckas i rollen är du tydlig i din muntliga och skriftliga kommunikation och ser till att budskap når fram på bästa sätt. Då det tidvis kan vara hög arbetsbelastning och krav på snabb hantering av ärenden ser vi att du gärna tar initiativ, sätter igång uppgifter och uppnår resultat. Vid motgång förblir du motiverad och arbetar effektivt tills projekt är avslutade. Du är uppmärksam och tillmötesgående och anstränger dig för att leverera lösningar i arbetet med hög kvalitet.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som säkerhetsskyddshandläggare hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Åsa Nilsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-09-22.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2019-09-22

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Åsa Nilsson
tfn: 08- 471 49 20

Företagets hemsida:
http://www.fra.se


Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : Om 3 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 september

Kategorier : Juridik Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker säkerhetsskyddshandläggare inom SUA