FRA

FRA söker IT-tekniker

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en servicemedveten och driven IT-tekniker till vår klientenhet. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling. Hos oss får du möjlighet att använda dina tekniska kunskaper för att FRA ska kunna utföra sitt uppdrag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Rollen hör till avdelningen för teknik som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I den här rollen får du kombinera din tekniska kompetens och din problemlösningsförmåga. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo och att ständigt utmanas, eftersom utvecklingen går snabbt. Vi är ett lag och därför ligger stort fokus på att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla arbetssätt och verktyg för att ge optimal support i alla lägen. I en miljö som skyddas av höga sekretesskrav.

Som IT-tekniker med klientfokus kommer du att jobba med 2-3 linjens support, där du tar emot och löser inkommande ärenden i ärendesystem men även på plats hos kund/användare. Dina specifika arbetsuppgifter innefattar bland annat att arbeta med standardarbetsplatsens hårdvara såsom inköp, installation/härdning, support och avveckling/skrotning. Du kommer även att jobba med särskilda klientmiljöer gällande drift och förvaltning samt med omvärldsbevakning, beställning, test, märkning samt lagerhållning. I det dagliga arbetet har du omfattande kontakter med användare, beställare och leverantörer. Tillsammans med dina kollegor jobbar du på schema. Det kan förekomma resor i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och har en gymnasial examen inom IT. Du har minst 1 års arbetslivserfarenheter som on-site tekniker eller supporttekniker, inhämtad inom de senaste 2 åren. Du har även goda kunskaper inom följande områden:

• Felsökning och installation av datorer eller tunna klienter
• Microsoft operativsystem och Officepaket
• Hårdvara (datorer, komponenter, skrivare och kringutrustning)
• Domäner och hantering av Active Directory
• Projektorer och Videokonferenssystem
• Arbetat i ärendehanteringssystem

Vi ser det som meriterande om du, utöver ovan kompetenser, har kunskaper inom:
• Microsoft System Center Configuration Manager (MSCCM)
• Applikationspaketering i verktyget Admin Studios

Du är

För det här jobbet är personliga egenskaper lika viktiga som tekniskt kunnande. Rollen förutsätter att du vill jobba med service till andra, är uthållig samt har förmågan att arbeta lösningsorienterat. Hos oss är samarbete och sammanhållningen i gruppen viktig och vi söker därför dig som är bra på att samarbeta och skapa resultat tillsammans med andra. Rollen innebär även självständigt arbete och du behöver därför ha driv och förmåga att ta initiativ i arbetet. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och stabil för att kunna anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du blir engagerad av utmanande problemställningar där du får bidra med din expertis, samtidigt som du har förmåga att fokusera och prioritera. Detta i en verksamhet som ställer stora krav på sekretess.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 xx xx. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-04.
Referensnummer 3375/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-12-04

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 4 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 november

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker IT-tekniker