FRA

Enhetschef till en av Sveriges viktigaste enheter

Vill du arbeta i ett större perspektiv och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en chef till en av enheterna på vår tekniska avdelning. Är du den vi söker kan vi erbjuda en kunskapsintensiv miljö där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Enhetschef hör du till en enhet inom den tekniska avdelningen, som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och förvaltning av befintliga system. Kännetecknande för våra tekniska system är att de är säkra, robusta och har hög kapacitet. Vi söker nu enhetschefer inom området radio och signalbehandling för att fortsätta driva vår utveckling framåt. Våra enheter består idag av ca 10-15 medarbetare. 

I rollen som enhetschef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att leda en enhet inom den tekniska avdelningen med personal-, budget- och verksamhetsansvar. Dina arbetsuppgifter består framförallt i form av:

• Skapa, utveckla och upprätthålla rutiner och förutsättningar för leverans mot tekniska projekt
• Utveckla, planera och driva verksamheten inom enheten i enlighet med avdelningens processer och uppsatta mål, med regelbunden uppföljning
• Rekrytering, planering och introduktion för nyanställda.
• Att ingå i kontorets ledningsgrupp där du enskilt och tillsammans med kompetenta kollegor driver utveckling inom kontorets fokusområden.

Som enhetschef ställs krav på uthållighet och samarbetsförmåga samt att man har ett genuint intresse för människor och ett tydligt coachande ledarskap. Då du i din roll är förutsättningsskapande för enheten så ser vi att din kommunikativa sida är stark och att du därigenom har en god förmåga för att skapa dialog och förmedla budskap och idéer. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har
• Akademisk utbildning inom relevant område, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet
• Erfarenhet av ledande roll i en teknikutvecklingsorganisation
• God kommunikativ förmåga att förmedla kunskap och budskap
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.
• Erfarenhet av agil metodik
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Akademisk examen som civilingenjör med inriktning på t.ex elektroteknik, mätteknik eller teknisk fysik
• Erfarenhet från teknikutveckling med både hårdvara och mjukvara
• Erfarenhet av budgetarbete och budgetansvar
• Erfarenhet av arbetsledning samt personalansvar
• Erfarenhet av att leda förändring
 
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Rätt person för tjänsten är skicklig på att leda och engagera andra mot enhetens mål. Du visar på gott omdöme och beslutsamhet i avvägningar och prioriteringar. Som person har du ett förtroendeskapande förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Vi ser att du är en person som kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt, du ser till att resultat håller hög kvalitet och säkerställer att budskap når fram på ett tydligt sätt. Då tjänsten innefattar många kontakter krävs det att du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att skapa och underhålla relationer.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef  på nummer 010-557 42 96 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-06-02
Referensnummer 2024FRA548.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-02

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 maj

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Enhetschef till en av Sveriges viktigaste enheter