FRA

Analytiker

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven analytiker till avdelningen för signalunderrättelser. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som analytiker ingår du i ett eller flera underrättelseuppdrag där du löpande arbetar med översättning, bearbetning, analys och dokumentation av inhämtad trafik, ofta tillsammans med andra i en arbetsgrupp, men också självständigt. Du och din arbetsgrupp har fullt ansvar för givna arbetsområden och uppdragsgivare vilka ni har kontinuerlig kontakt med. På sikt kommer du även att ha utländska samarbetspartners. I arbetet ingår att vid behov stötta i organisationen med din expertkunskap, även utanför ditt ordinarie uppdrag. Tjänsten erbjuder utrymme för påverkan och utveckling av arbetsuppgifter i en dynamisk miljö. Tjänsteresor både inom och utom landet kan förekomma.


Du kan
Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom exempelvis statsvetenskap, juridik, ekonomi eller annat relevant område och/eller förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivet. 
• Kunskaper om militära plattformar, förhållanden och vapenslag.  
• Kunskap om de samhällen och/eller närliggande regioner där ryska talas.
• Erfarenhet/kunskaper inom försvarspolitik och/eller utrikes- eller säkerhetspolitik.
• Kunskap i ryska språket med kunskapsnivå som minst är jämförbar med 60 högskolepoäng från universitet eller högskola.
• Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.    

Vi ser det som meriterande om du har:
• Arbetat inom eller med Försvarsmakten.
• Erfarenhet av signalspaning
• Arbetat med underrättelser.
• Arbetat med översättning.
• Erfarenhet av analytiskt arbete.
• Kunskap inom IT-området, gärna inom området telekom.
• Intresse av säkerhets-, utrikes- eller försvarspolitik


Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.  Som person har du god förmåga att strukturera ditt arbete, och du är självgående och initiativtagande. Du trivs i en dynamisk miljö och är prestationsorienterad, du arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda. Du samarbetar gärna med andra och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper. För att lyckas i rollen behöver du vara kvalitetsmedveten och kunna kombinera integritet med lojalitet, då verksamheten grundar sig på både etik och tillståndsförfarande.

Vi förväntar oss att du med god analytisk förmåga skapar förståelse för komplicerade underlag samt att du med din sakkunnighet, problemlösande analysförmåga och ditt kreativa sätt hittar svar på komplexa problem. Då du har många interna och externa kontakter krävs det att du har en god kommunikativ förmåga.


Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 850 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Emelie Olsson på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se 
senast 2021-11-28.

Referensnummer: 3185/19
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-11-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Emelie Olsson

tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : Igår . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 november

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Statsvetenskap Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Analytiker