FOI

Utvecklare inom hårdvarunära systemlösningar

Vill du hjälpa oss att vidareutveckla en hårdvarunära simuleringsmiljö där du är en del av hela utvecklingskedjan och som gör skillnad för Sveriges säkerhet?

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Du kommer att arbeta med system där hårdvara och mjukvara samverkar i en simuleringsloop, ett s.k. HWIL-system (HardWare In the Loop). Du använder dina teoretiska och praktiska kunskaper för  problemlösning i interaktion med kollegor och uppdragsgivare genom hela utvecklingskedjan. Utvecklingsarbetet från problemformulering till slutleverans sker bl.a. genom mätningar i labmiljö och i fält för vidare kalibrering och verkställande i simuleringsmiljö. Vi är i färd med att bygga kompetens kring Model Based Design och du kommer att stötta med det arbetet.

Arbetet inkluderar mjukvaruutveckling och design, konstruktion och analys av hårdvarunära system. Arbetet innefattar uppbyggnad av en laborationsmiljö, inklusive mät- och datainsamlingssystem. Mjukvaruutvecklingen görs för Windows  och Linux, där vissa delar har realtidskrav. Det förekommer även programmering för inbyggda system. I arbetet ingår analyser av underlag, simuleringsresultat och fältprov för att besvara frågeställningar från våra uppdragsgivare samt för att vidareutveckla våra system.

Har du den kompetensprofil vi behöver
?
Du som söker har följande kompetens:  
Civilingenjör inom datateknik, elektronikdesign, teknisk fysik, elektroteknik eller motsvarande.
Aktuell erfarenhet av programmering som C/C++.
Aktuell erfarenhet av elektronik och hårdvara.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom ett eller flera av följande områden:
Hårdvarunära programmering.
Matlab/Simulink.
Mätteknik.
Mjukvaruutveckling för styrning av extern elektronik och hårdvara.
Mjukvaruutveckling för realtidsapplikationer i Linux.
Försvaret, försvarsnära forskning eller försvarsindustrin.

Utöver dina formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen bör du uppskatta att kritiskt betrakta olika problem, se utvecklingsmöjligheter, föra in och utveckla ny teknik, organisera, strukturera och metodiskt arbeta igenom möjligheter och svårigheter för att lösa problem och bedöma risker. Du kommer ha öppna diskussioner med kollegor om alternativa lösningar på problem. Fokus ligger på hur vi ständigt kan förbättra vår utrustning och våra modeller så att vi kan utgöra ett stöd till våra uppdragsgivare.

Vi söker dig som resultatinriktad och har god analytisk förmåga. Du tar ansvar för ditt arbete som du effektivt driver vidare på ett strukturerat sätt för att leverera efterfrågade resultat i tid. Vidare har du en god kommunikationsförmåga och samarbetar på ett bra och konstruktivt sätt med såväl kollegor som uppdragsgivare. Då vår resultatrapportering sker i presentationer och rapporter ska du även ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Telekrigvärdering som tillhör avdelningen Ledningssystem i Linköping. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 1 september 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Mattias Verona. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (Saco-S) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-378000.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.
Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 september . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Utvecklare inom hårdvarunära systemlösningar