FOI

Teknikintresserad forskare som vill bli expert inom radarområdet

Vill du arbeta med tekniskt inriktad forskning som tar avstamp i verkliga och aktuella behov? Hos oss kommer du att få jobba i utvecklingens framkant på en arbetsplats där inget projekt är det andra likt.


Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

På enheten Telekrig mot Radarsystem utvecklar vi nya metoder, algoritmer och tekniska lösningar för störning av och signalspaning mot radarsystem, ett område som hela tiden utvecklas. Vår verksamhet är både teoretisk och praktisk. Vi genomför till exempel olika typer av prov och försök, mot bland annat fartyg, flygplan och drönare.

Som forskare hos oss kommer du att bedriva tillämpad forskning och utveckling till nytta för FOI:s uppdragsgivare inom försvarssektorn. Tjänsten har huvudsakligen ett teoretiskt fokus, men arbetsuppgifterna är varierande och kan för den intresserade även innefatta mer praktiska uppgifter, som mätning och utveckling av hårdvara och efterföljande analysarbete.

Exempel på arbetsuppgifter är utveckling av metoder och algoritmer inom området radarstörning och radarsignalspaning, signalbehandling, analyser och funktionsverifieringar från mätningar av system och tekniker inom området.

Att arbeta som forskare på FOI kräver en stor grad av självständighet, egna initiativ, och innebär ett omväxlande arbete med såväl forskning som utveckling och expertstöd. Arbetet är kreativt och utmanande och sker i projektform, där du blandar samarbete i team med självständigt arbete.

Du kommer att arbeta i en kreativ miljö där det finns goda möjligheter att testa och utveckla idéer och metoder för att lösa olika problem och uppgifter. Utvecklingsarbetet på enheten är både teoretiskt och praktiskt. Här finns ofta möjlighet att delta i hela utvecklingskedjan från problemformulering till slutleverans, samt vid demonstrationer och redovisningar för våra uppdragsgivare. Du kommer att utveckla din kunskap och yrkesroll genom att delta och bidra i olika forskningsprojekt. För rätt person finns även möjlighet att utvecklas mot en roll med direkta kundkontakter och projektledning.


Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig med doktorsexamen inom teknik eller naturvetenskap, eller annan utbildning som av FOI bedöms motsvarande. Du kan vara nydisputerad eller ha några års arbetslivserfarenhet.

Vi ser gärna att du har en gedigen kunskap inom signalbehandling och att du har grundläggande kunskap och erfarenhet av olika utvecklingsverktyg, som t.ex. Matlab, Python, R.

Har du kunskap och erfarenhet inom områdena radar eller telekrig, eller närliggande områden, så är det meriterande. Även erfarenhet av projektledning är positivt.

För att jobba hos oss är det viktigt att du är självgående, analytisk och strukturerad, med god förmåga till samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Utöver dina tekniska/vetenskapliga kunskaper och dina personliga egenskaper behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.


Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radarsystem som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html


Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via senast den 8 december 2021!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Mathias Wilow. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.


Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-12-08

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Mathias Wilow


Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 Linköping


Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 30 minuter . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 18 november

Kategorier : Naturvetenskap & Forskning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Teknikintresserad forskare som vill bli expert inom radarområdet