FOI

Systemspecialister till nationella cyberanläggningen Crate

FOI söker dig som vill bidra till förbättrad säkerhet genom att vara med i utvecklingen och användningen av Sveriges nationella cyberanläggning för totalförsvaret, Crate.

Enheten Informationssäkerhet och IT-arkitektur på FOI är en av Sveriges största forskargrupper inom informations- och cybersäkerhet. Hos oss får du vara med och bidra till Sveriges cyberförsvarsförmåga samtidigt som det finns stora möjligheter till personlig utveckling och att påverka såväl dina egna arbetsuppgifter som verksamhetens inriktning. Vi arbetar med aktuella och framtida utmaningar inom informations- och cybersäkerhet och har en av världens mest avancerade cyberanläggningar (Crate, www.foi.se/crate). I cyberanläggningen bedrivs forskning, övning, träning, utbildning och utvärdering.

Mer information om vår verksamhet finns på www.foi.se/informationssakerhet.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

Som systemspecialist är dina arbetsuppgifter kopplade till att skapa förutsättningar för och stödja effektiv användning av cyberanläggningen Crate. Arbetsuppgifterna i cyberanläggningen inkluderar utveckling, förvaltning och användarstöd. Utvecklingen kan bestå av att designa och utveckla de mjukvaruverktyg som nyttjas vid design och användning av virtualiserade IT-miljöer och scenarion i Crate. Det ingår också att utveckla dessa miljöer och scenarion, vilka utgör grunden för alla aktiviteter som genomförs i Crate. Förvaltningen inkluderar att underhålla och förvalta den tekniska infrastrukturen, inklusive servrar, lagring, nätverk och virtualiseringsplattform, samt att utveckla och automatisera förvaltningen och driften av anläggningen. Användarstöd ges då utvecklade miljöer och scenarion körs i Crate. Andra arbetsuppgifter kan inkludera genomförande av övningar och kurser samt utvärdering av tekniker och system. Vad dina arbetsuppgifter blir beror på kompetens, intresse och aktuella verksamhetsbehov.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen inom datateknik, alternativt färdigheter som FOI bedömer likvärdiga. Vi ser även gärna att du har något eller flera års dokumenterad arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter. Du har en god förmåga att uttrycka dig i såväl skrift som tal, på både engelska och svenska.

Kunskap och praktisk erfarenhet inom följande är meriterande men inget krav:

Utveckling, drift och förvaltning av komplexa IT-miljöer
IT-säkerhet
Genomförande av utbildning och föreläsningar
Personliga egenskaper vi värderar högt för denna tjänst är god förmåga att analysera och lösa komplicerade problem samt att vara självgående och bra på att samarbeta. 

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att viktiga samhällsfunktioner som exempelvis Försvarsmakten och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir effektivare, kunnigare och starkare inom sina respektive områden.

Du kommer att ingå i enheten Informationssäkerhets och IT-arkitektur som tillhör avdelningen Ledningssystem. Läs gärna mer om vad vi gör: 
https://www.foi.se/om-foi/organisation/ledningssystem.html.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: 
https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html.

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 28 augusti 2022!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Jonas Hallberg eller förste forskningsingenjör Jonas Almroth. Fackliga företrädare är Nils Karlsson (SACO) och Johan Gustavsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 013-37 80 00.

Vi kommer ha begränsad tillgänglighet under sommaren och därmed kan det dröja innan du får svar på din fråga. Vi startar urvalet efter ansökningstiden har gått ut och kommer att svara på dina frågor så snart vi kan. Tack för din förståelse!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning medregisterkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Län:
Östergötland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Jonas Hallberg

tfn: +46 13-37 80 00

Företagets hemsida:
www.foi.se

Adress:
Olaus Magnus väg 58111 LinköpingAnsök nu

Sista ansökningsdag : 28 augusti . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FOI

Alla jobb hos FOI

Liknande jobb Systemspecialister till nationella cyberanläggningen Crate